Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Tips voor veilig e-mailen

Tips voor veilig e-mailen
MijnHostingPartner

Tips voor veilig e-mailen

Niet alleen de beveiliging van jou hosting is belangrijk maar ook die van jouw mail accounts.Wanneer kwaadwillende gebruikers namelijk binnen jouw mail account gekomen zijn kunnen ze makkelijker malware spreiden.
Je wilt uiteraard niet dat dit gebeurt, deze mensen kunnen namelijk ook spam mail versturen vanaf jouw account.De kans is dan behoorlijk groot dat je hiermee op een blokkade komt te staan.

Spoofing

Het kan voorkomen dat je mails krijgt vanuit jouw eigen e-mail adres. Vaak worden er in dit soort e-mails verteld dat ze jouw e-mail adres gehackt hebben.Hier wordt er verder geclaimd dat ze toegang hebben tot jouw bestanden. Vervolgens wordt er geclaimd dat ze er niks mee gaan doen als jij geld over maakt naar een bitcoin adres.

Echter is dit niet een mail die vanuit jouw e-mail adres afkomt maar dan wordt jouw mail adres gespooft.Indien je gebruik maakt van de webmail dan zal er al staan dat de mail van een foutief e-mail adres af komt.


Als je hier last van hebt dan is het aan te raden om dit mail adres verder te blokkeren en de mail te negeren.In onze kennisbank hebben wij een uitgebreid artikel staan over wat dit precies inhoudt Wat is spoofing.

Hoe voorkom je dat mails in de spam folder komen?

Als je mails verstuurd dan wil het wel eens voorkomen dat deze mails in de spam folder terecht komen.Dit heeft vrijwel altijd een oorzaak en het is gemakkelijk op te lossen. Dit komt namelijk alleen voor als DKIM niet geactiveerd is.DKIM is gelukkig vrij makkelijk te activeren, eerst dien je hiervoor in te loggen in jouw control panel.

Vervolgens ga je naar mail domains, als je naar beneden scrolt dan zul je hier 'enable dkim' zien staan.Vink dit aan en klik op update, het kan hierna 24 uur duren voordat DKIM ook daadwerkelijk actief is.

Hosted Exchange

Als je het optimale voor jouw bedrijf wilt dan heb je nog altijd de mogelijkheid om Hosted Exchange te gebruiken.Hosted Exchange is stuk software wat ontwikkeld is om al jouw contacten, agenda items en e-mail op een plek te hebben.Dit maakt het gemakkelijk om overal bij jouw e-mail te komen zonder problemen.

Mocht je verder nog vragen hebben over dit onderwerp dan kun je altijd kijken of er iemand op de chat aanwezig is.Indien er niemand op de chat is dan kun je een ticket aanmaken richting onze helpdesk.