Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

SPAM tegenhouden met WordPress

SPAM tegenhouden met WordPress
MijnHostingPartner

SPAM tegenhouden met WordPress

Hoe hou je SPAM berichten tegen op je WordPress website?

Het is een vaak voorkomende techniek van bots en kwaadwillende voor SEO of zoekmachine ranking. Jouw zorgvuldig gemaakte blog vol spammen met berichten die nergens op slaan en wel een link erin hebben naar een website. Die link gebruiken ze om zogeheten backlinks te maken waarbij een web naar hun website gemaakt wordt. Dit is een sneaky manier om je resultaten in zoekmachines te verhogen, omdat dit gezien wordt als populariteit van de spammer zijn website.

Je hele blog vol hebben staan met SPAM staat niet alleen onprofessioneel maar ziet er ook gevaarlijk uit. En kan ook een weg zijn waarover gevaarlijke malware of virus websites verspreid kunnen worden. Dit moet je ten allen tijden tegengaan. Je kan hierdoor ook op een blacklist worden gezet door Google waarmee je website offline wordt gehaald met de bekende rode pagina.

Redenen genoeg om je hiertegen te wapenen dus.

Maar hoe wapen je hiertegen op je WordPress hosting website? Dat kan met een aantal plugins die hier speciaal voor gemaakt zijn en gaan we behandelen in deze blog post. Deze plugins die weten SPAM berichten te herkennen en vroegtijdig tegen te houden.

Akismet

Akismet is de meeste bekende plugin om SPAM tegen te gaan en staat in de meeste gevallen al direct voor je klaar wanneer je WordPress installeert bij MijnHostingPartner.nl. Dit omdat het al gebundeld zit in de WordPress installatie. Hoe Akismet werkt is als volgt. Er wordt een bericht geplaatst onder je blog post. Hierna wordt het bericht gefilterd door de Akismet server die een grote database heeft met bekende SPAM berichten en formats. Daarna wordt het bericht pas goedgekeurd en geplaatst. Bekende SPAM berichten komen op een lijst te staan en zijn ook door jou nog eens goed te keuren wanneer dit een vals positief was.

Het activeren hiervan is een kwestie van je aanmelden op de Akismet website en jouw API key opgeven in de plugin.

Andere plugins die hiertegen beschermen zijn:

  • WordPress Zero Spam
  • AntiSPAM Bee

Met AntiSPAM Bee heb je ook de mogelijkheid om verschillende landen te blokkeren om berichten te plaatsen en zelfs filteren op taal. We raden aan om even de drie plugins te vergelijken en de beslissing zelf te maken welke het beste past bij jou. De drie genoemde plugins zijn allemaal gratis om te gebruiken.

Met de Managed WordPress hosting van MijnHostingPartner.nl beschermen we samen met jouw je WordPress website tegen spammers en kwaadwillende. Schrijf je nu in op de Facebook pagina als je onderdeel wilt uitmaken van de eerste proefpersonen hiervoor!