Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Oudere versies Pale Moon besmet

Oudere versies Pale Moon besmet
MijnHostingPartner

Oudere versies Pale Moon besmet

De meeste mensen maken tegenwoordig gebruik van webbrowsers zoals Mozilla Firefox, Google Chrome of Microsoft Edge.Echter zijn er ook nog andere opties die uitermate geschikt om over het internet te surfen.Een van deze minder populaire browser is de Pale Moon browser, hier is het laatst malware aangetroffen.

Wat voor malware is het?

Als je gebruik maakt van de Pale Moon browser dan vraag je je vast af om wat voor malware het gaat.Het gaat in dit geval om de ClipBanker malware, deze vorm van malware richt zich voornamelijk op cryptocurrency.

Gebruikers die een betaling willen doen of geld over maken kopiëren over het algemeen het bitcoin adres.De ClipBanker malware verving hierbij het adres naar een van hun eigen, hierdoor werd het geld naar hun overgemaakt.

De malware is binnen gekomen op het einde 2017 en werd pas afgelopen dinsdag ontdekt.Nadat de malware ontdekt was zijn deze verder uit het archief verwijderd, hoe ze binnen zijn gekomen is verder nog niet bekend.

Eerder dit jaar heeft de archief server van Pale Moon last gehad van een data corruptie, ze vermoeden dat hier de zelfde daders achter zitten.Gebruikers die verder niets van hun archief server hebben gedownload hoeven zich nergens zorgen om te maken.Het treft namelijk alleen de versies die van het archief gedownload konden worden.

Alternatieven voor Pale Moon

Nu je dit gelezen hebt wil je wellicht over stappen op een andere browser om jou hosting te benaderen.Een webbrowser waar we bij MijnHostingPartner erg enthousiast over zijn is de Brave Browser, dit is een browser die automatisch advertenties en trackers blokkeert.

Dit zorgt er voor dat het browsen niet alleen veiliger is maar ook een heel stuk sneller.Wanneer je de brave browser op start zie je ook precies staan hoeveel advertenties en trackers er in totaal geblokkeerd zijn en hoeveel laad tijd er in totaal is bespaart.Mocht je brave willen proberen dan kan je de browser downloaden via de volgende link: download Brave.

Als je nog gebruikt maakt van Internet Explorer dan is nu ook een geschikt moment om over te stappen op een nieuwe webbrowser.Microsoft adviseert bedrijven namelijk al om hier geen gebruik meer van te maken. Onder andere omdat ze verder overgestapt zijn op Microsoft Edge.

Mocht je verder nog vragen hebben dan kun je natuurlijk altijd kijken of een van onze chat medewerkers beschikbaar is.Indien er niemand aanwezig is op de chat dan kun je een ticket aanmaken richting onze helpdesk.