Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Opgelet Spookfacturen in de omloop

Opgelet Spookfacturen in de omloop
MijnHostingPartner

Opgelet Spookfacturen in de omloop

Helaas moeten we weer een vervelend onderwerp aansnijden in deze blog post. Er gaan weer een aantal spookfacturen de ronde onder onze klanten van partijen die zich voordoen als webhoster. Deze facturen kloppen niet, en zijn er enkel voor bedoeld om op te lichten en geld af te troggelen. Laten we dus kijken hoe deze eruit zien, en hoe jij zeker kunt zijn dat je de juiste facturen voldoet bij MijnHostingPartner.nl en alle andere partners van MijnPartnerGroep.nl.

Met een domeinnaamregistratie kan je in sommige gevallen bepaalde gegevens van een domeinnaam houder in zien. Kwaadwillende partijen maken hier misbruik van. Zij versturen vervolgens een email naar het mailadres van de houder met een nepfactuur als bijlage. Helaas trappen hier nog steeds heel veel mensen in. Het is dus altijd even goed kijken of de factuur wel legitiem is. Lees hieronder waar je zoal op dient te letten. 

Hoe zijn spookfacturen te herkennen? 

Spookfacturen, mails die malware bevatten, en alle andere vormen van misbruik hebben natuurlijk geen standaard lay-out waaraan je ze kunt herkennen. Ze passen zich de hele tijd aan, maken gebruik van verschillende lay-outs en technieken om mensen te duperen. Internetcriminelen worden steeds geraffineerder. Dit maakt het ook zo moeilijk om deze berichten te herkennen. In het huidige voorbeeld wat we hebben doorgekregen van een klant, kwam de email binnen vanaf een regulier Gmail account. 

De huidige mail die in omloop is wordt verzonden en ondertekent door “Comnet24 Domein & Hosting Service NL“ en bevat als bijlage een factuur in PDF formaat. Zodra je deze naam terugziet in je mailbox kan je het gebruikte email adres direct blokkeren en de mail verwijderen. 

De volgende afbeeldingen die hieronder staan, zijn spookfacturen en zijn dus niet legitiem!
Wanneer je deze binnenkrijgt dan gelieve deze te verwijderen en de afzender blokkeren!

Opgelet Spookfacturen in de omloop

Hierboven de verzonden email die niet legitiem is.

Opgelet Spookfacturen in de omloop

Hierboven de factuur die niet legitiem is!

Indien je twijfelt kan je het bij ons ook gewoon even navragen. We zijn bereikbaar via de online chat welke je kunt vinden op onze website en mocht deze offline zijn dan kan je altijd even een ticket aanmaken via het klantenpanel.

Controleer het email adres

Het email adres kan een goede indicatie zijn dat er iets vreemds aan de hand is. Wij sturen enkel e-mails met onze domeinen, waar je dus @mijnhostingpartner.nl en voornamelijk @mijnpartnergroep.nl in terugziet. Andere email adressen zoals een Gmail adres, Hotmail of anderzijds verdacht domeinnaam wordt niet door ons verzonden. Deze berichten kunnen direct verwijderd worden als die facturen versturen voor diensten die je bij ons hebt ondergebracht. 

Controleer alle facturen door ze te bekijken via het klantenpanel van MijnHostingPartner.nl       

Mocht je nu toch een factuur krijgen die je niet vertrouwd of in ieder geval even wilt nakijken, weet dan dat elke factuur die wij verzenden of genereren tevens in het klantenpanel terug te vinden is. Als deze niet in het klantenpanel erbij staat, dan is deze niet legitiem. Alle facturen zijn in te zien in het klantenpanel onder ‘Mijn Facturen’ zodra er ingelogd is. Eventuele openstaande facturen kunnen daar ook direct voldaan worden. 

Neem indien je ingelogd bent meteen even een moment de tijd om naast een sterk wachtwoord ook twee factor authenticatie in te schakelen. Deze extra beveiliging laag gaat ongeoorloofd inloggen in je account tegen.

Betaal veilig via het klantenpanel met jouw voorkeursbetaalmethode

Facturen zijn ook eenvoudig en veilig te betalen via het klantenpanel. Met diverse betaalkeuzes, mede mogelijk gemaakt door Mollie, kan er veilig betaald worden via iDEAL, creditkaart, PayPal, en andere opties die wij ondersteunen. Indien je betaald via het klantenpanel worden betalingen direct verwerkt.  

Daarnaast geef je ons via Mollie automatisch een machtiging om toekomstige facturen te incasseren. Een stukje ontzorging op deze manier is wel zo handig en zo voorkom je dat eventuele diensten worden opgeschort. Indien je dit niet wenst dan kan je dit uiteraard via het klantenpanel ook uitschakelen.

Kijk goed naar een factuur voordat je deze overmaakt. Wanneer je met blind vertrouwen facturen overmaakt kan je nog wel eens van een koude kermis thuiskomen. Let dus op welk email adres er gebruikt wordt, waar de factuur voor is en of dit op ergens ook na te kijken en te verifiëren is.