Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Moderne internetstandaarden met DNSSEC DMARC DKIM en SPF

Moderne internetstandaarden met DNSSEC DMARC DKIM en SPF
MijnHostingPartner

Moderne internetstandaarden met DNSSEC DMARC DKIM en SPF

Verschillende protocollen en manieren waarop het internet technisch in elkaar steekt zal niet zo 1 2 3 veranderen, echter kunnen er wel steeds verbeteringen hiervan uitgebracht worden en nieuwe standaarden. Deze nieuwe standaarden en protocollen zorgen er niet alleen voor dat jouw domeinnaam beter beveiligd is, maar ook betrouwbaarder kan verschijnen in bijvoorbeeld een email bericht. Laten we kijken naar de maatregelingen die er zijn en hoe dit mogelijk is om i te stellen en configureren bij MijnHostingPartner.nl. 

Zoals altijd is het stilstaan van vrijwel elke technologie geen goede eigenschap, naarmate de levensduur langer wordt komen er meer problemen boven water, zijn er efficiëntere en snellere manieren om te werken. En kan dit vaak veiliger. Email is sinds het begin zeker niet veilig te noemen, waarbij tot een paar jaar geleden en zelfs nu nog vaak email onbeveiligd wordt verzonden en vaak ingelezen kan worden door tools te gebruiken zoals WireShark en soortgelijk. Met de laatste standaarden met betrekking tot email en domein beveiliging is het een stuk moeilijker gemaakt om hier misbruik van te maken. Lees verder voor de verschillende manieren die je kunt gebruiken om zowel je domein als je email te beveiligen met behulp van DNS records en configureren. 

Email beveiligingsmiddelen

Email is een van de meest gebruikte communicatiemiddelen wereldwijd, en dat is het al een hele poos. Met email kan je via jouw eigen domeinnaam werken zonder dat hier derde partijen zoals Google en Microsoft hier altijd toegang tot hebben, veel gratis email diensten maken gebruik van jouw als product en bestuderen je interesses en aankopen om betere advertenties te kunnen maken. Met een eigen domeinnaam en email bezit jij volledige controle over jouw data en wordt dit gewoon in Nederlandse datacentra gehost. Nu is de beveiliging van elk email adres ook op Nederlandse servers nog belangrijk. Dit doe je door gebruik te maken van de volgende DNS records om een aantal extra handschakes en dus beveiliging toe te voegen aan je mail account. 

DKIM, DMARC en SPF werken allemaal met elkaar samen om jouw email domein te ondertekenen en valideren,  spoofing op jouw email domein wordt hierdoor tegengegaan door het valideren op DNS niveau. Zodra er vanuit een onbekende bron wordt geprobeerd te verzenden of ontvangen word dit tegen gehouden. Het DMARC certificaat controleert of voor ontvangende partijen ook het een en ander overeen komt. En houdt dus ook een grote hoeveelheid SPAM hierdoor tegen. Domeinen die hun configuratie hiervan niet op orde hebben, worden gelijk daardoor vaak in de SPAM gezet door de ontvangende partijen.  

Verder is het natuurlijk altijd nog belangrijk dat er gebruik wordt gemaakt van een veilig wachtwoord, voor een goed wachtwoord kan je gebruikmaken van onze standaard Wachtwoord genereer optie bij het aanmaken van een email account. En ook is er gebruik te maken van Twee factor authenticatie bij de webmail, wat dan nog een sterker wachtwoord doorvoert in je lokale mail applicaties. Lees nu hoe je dit kunt instellen met ons artikel. 

Domeinnaam beveiliging met DNSSEC

Alle .nl domeinnamen bij MijnHostingPartner.nl worden automatisch beveiligd met DNSSEC, dit is een extra beveiliging die ervoor zorgt dat jouw domeinnaam ook echt jouw domeinnaam is voor bezoekers. Waar  als dit niet actief is nog te spoofen is en het voor de bezoeker lijkt dat hij op jouw website zit,  maar in werkelijkheid een neppe website te zien krijgt. DNSSEC is ervoor gemaakt om ervoor te zorgen dat jouw DNS records dus ook van jouw blijven en alleen zijn te beheren op een bepaalde manier waar jij alleen jij toegang tot hebt. Met andere nameservers is dit verder buiten het directe beheer van MijnHostingPartner.nl en raden we dan altijd aan om zelf verder te configureren bij de andere partij.

Wil je ook gebruikmaken van de laatste technologie binnen jouw webhosting? Neem dan nu een hosting pakket af voor een scherpe prijs bij MijnHostingPartner.nl. Direct actief en veilig.