Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Microsoft waarschuwt 44 miljoen gebruikers over gelekte gegevens

Microsoft waarschuwt 44 miljoen gebruikers over gelekte gegevens
MijnHostingPartner

Microsoft waarschuwt 44 miljoen gebruikers over gelekte gegevens

Microsoft heeft gevonden dat bij 44 miljoen van hun gebruikers hun gegevens online staan.De desbetreffende gebruikers hebben ook een mail van Microsoft ontvangen met het verzoek om hun wachtwoorden te wijzigen.

Volgens Microsoft zelf hebben ze de afgelopen tijden onderzoek gedaan naar gelekte gegevens.Hierbij ging het voornamelijk om gegevens die hackers te pakken hebben gekregen bij een data lek.

Tussen januari en maart heeft Microsoft heeft Microsoft dit onderzoek gehouden.Hierbij hebben ze 3 miljard inlog gegevens gescand en hierna met hun eigen database vergeleken.

Bij dit onderzoek is gebleken dat 44 miljoen account gegevens van mensen overeen kwamen met hun gebruikers.De gebruikers die hiervoor een nieuw wachtwoord in hebben moeten stellen hebben hier een mail over ontvangen.

Dit is natuurlijk hartstikke vervelend voor de gebruikers die hierdoor getroffen zijn.We gaan in deze blogpost doornemen hoe je een goed en veilig wachtwoord in kan stellen.

Gebruik verschillende tekens

Een wachtwoord moet natuurlijk wel moeilijk te raden zijn, anders kunnen kwaadwillende gebruikers er makkelijk misbruik van maken.Gebruik daarom niet alleen een wachtwoord wat lang is maar gebruik hier ook verschillende tekens in.

Je kan hierbij denken aan verschillende cijfers maar ook met speciale tekens zoals uitroep tekens.Combineer dit om hiervan een sterk wachtwoord te maken, zo heb je al direct een veel sterker wachtwoord.

Ook hier moet je er aan denken om geen echte woorden te gebruiken.Je kan hiervoor het beste gebruik maken van onze random password generator hiermee heb je altijd een sterk wachtwoord.

Wat moet je niet doen?

Er zijn natuurlijk ook dingen die je niet moet doen bij het aanmaken van een wachtwoord.Denk hierbij bijvoorbeeld aan een te makkelijk wachtwoord zoals test123.

Dit is een wachtwoord wat heel makkelijk te raden is voor bijvoorbeeld kwaadwillende gebruikers.Vooral als dit het wachtwoord van je hosting moet je dit zo snel mogelijk aanpassen.

Je geeft hierbij kwaadwillende gebruikers dan de mogelijkheid om gemakkelijk je website te hacken.Ook is het aan te raden om dit ook bij je e-mail adressen toe te passen.

Andere veiligheid tips

Het is natuurlijk hartstikke belangrijk dat je website goed beveiligd is, je wilt immers niet dat je site gehackt wordt.Wanneer je bijvoorbeeld gebruik maakt van Managed WordPress hosting dan is het wellicht een idee om je admin pagina te verbergen.

Dit is mogelijk door hierbij een plug-in te gebruiken, mensen kunnen immers je wachtwoord niet raden als ze je login pagina niet kunnen vinden.Ook kan je het aantal inlog pogingen berperken, dit maakt het voor mensen vrijwel onmogelijk om je wachtwoord te raden.

Mocht je verder nog vragen over dit onderwerp hebben dan kan je altijd kijken of er een chat medewerker aanwezig is.Indien er niemand op de chat aanwezig is dan kan je een ticket aanmaken richting onze helpdesk.