Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Jou telefoon beveiligen

Jou telefoon beveiligen
MijnHostingPartner

Jou telefoon beveiligen

Jou telefoon beveiligen

Iedereen heeft het tegenwoordig op zak, een mobiele telefoon.Of je het nou voor je voor zaken gebruikt of persoonlijk je hebt er elke dag mee te maken.
Daarom is de beveiliging van je telefoon ook hartstikke belangrijk, bijna net zo belangrijk als de beveiliging van jou Hosting.Maar hoe zorg je er nou voor dat jou telefoon goed beveiligd wordt? Dat gaan wij in deze blog post behandelen.

Malware op je telefoon

Net als je computer kan je telefoon ook aangevallen worden, via je telefoon is het meestal minder opvallend.Een van deze Malware soorten heet SMS Malware.
Je zal het hoogst waarschijnlijk niet merken als je dit soort Malware op je telefoon hebt staan.Dit komt voornamelijk omdat dit een proces is wat in de achtergrond draait.Wat er hier mee gebeurt is dat er een SMS gestuurd wordt naar een nummer die heel duur is.

Dit is vaak op te merken als je bijvoorbeeld een melding krijgt van je provider dat je geen bel te goed meer hebt direct nadat je opgewaardeerd hebt.
Het is natuurlijk hartstikke vervelend als jij dit soort Malware op je telefoon hebt staan.

Hoe komt er Malware op je telefoon?

Er zijn verschillende manieren waarmee kwaad willende mensen in kunnen breken op jou telefoon.Een van de manieren waarmee er Malware op je telefoon kan komen is door het downloaden van apps die niet op een officiele app store staan.Als jij een Android telefoon hebt zul je hier geen last van hebben, op Android is er namelijk een functie waar je installaties die niet van een app store komen kunt blokkeren.Omdat deze applicaties niet op een officiele app store staan kan het heel makkelijk zijn om hier Malware in te zetten.

Ook is het aan te raden om het besturing systeem van je telefoon zo goed mogelijk bij gewerkt te hebben.Kwaad willende gebruikers maken namelijk gebruik van lekken in verouderde systemen om er binnen te komen.Het is voor jou Hosting ook hartstikke belangrijk om alles zo goed mogelijk bij te werken.

Indien je verder nog vragen hebt kun je natuurlijk altijd kijken of er een chat medewerker beschikbaar is.Mocht er niemand op de chat aanwezig zijn dan kun je altijd een ticket aanmaken richting onze helpdesk.