Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Is mijn website gevoelig voor aanvallen?

Is mijn website gevoelig voor aanvallen?
MijnHostingPartner

Is mijn website gevoelig voor aanvallen?

Als je een eigen bedrijf hebt die afhankelijk is van een website en de bijbehoren hosting is de veiligheid hiervan erg belangrijk.je wilt immers niet dat je website misbruikt wordt om bijvoorbeeld aanvallen uit te voeren.

Om dat te voorkomen dien je de juiste maatregelen te nemen om je eigen website te beschermen.In deze blogpost gaan we behandelen wat een aantal dingen zijn die je kan doen om je website te beschermen.

Updates

Een van de belangrijkste dingen die je kan doen om je website veilig te houden is het downloaden van updates.Vooral wanneer je gebruik maakt van WordPress hosting is het belangrijk dat je alles goed bij houdt.

Dit heeft er mee te maken met het feit dat merendeels hiervan updates zijn die veiligheids-lekken dichten.Als je langere tijd hier geen updates voor uit voert dan is de kans dat er misbruikt gemaakt wordt van je website een stuk groter.

Niet alleen dien je WordPress zelf goed bij te houden maar ook je thema en de plug-ins.De kans dat er via je plug-ins misbruik wordt gemaakt is namelijk groter dan dat WordPress zelf misbruikt wordt.

Het kan behoorlijk veel tijd kosten om alles netjes bijgewerkt te houden maar ook dit kan gelukkig automatisch.Wanneer je namelijk gebruikt maakt van Managed WordPress hosting wordt alles automatisch bijgewerkt.

Dat is natuurlijk erg handig als je een eigen bedrijf hebt omdat dit je uiteindelijk ontzettend veel tijd kan besparen.Je hoeft er dan namelijk geen tijd en energie in te steken om alles up to date te houden.

Wachtwoorden

Het komt nog heel vaak voor dat accounts misbruikt worden omdat de wachtwoorden te makkelijk zijn.Denk hierbij bijvoorbeeld aan "test123" of "welkom01" dit zijn namelijk een van de meest misbruikte wachtwoorden.

Ook is het aan te raden om niet overal het zelfde wachtwoord te gebruiken.Mocht dit namelijk ooit een keer uitgelekt worden dan is direct het wachtwoord dat je overal gebruikt beschikbaar.

Wij gebruiken hier namelijk altijd een random wachtwoord generator voor, zo heb je altijd een sterk wachtwoord.Dit maakt de kans dat je website gehackt wordt al vele malen kleiner omdat dit een willekeurig wachtwoord is.

De admin pagina verbergen

Je kan WordPress websites vaak makkelijk herkennen door /wp-admin achter de link te typen.Bij WordPress kom je dan namelijk op de admin pagina terecht maar wist je dat je die ook kan verbergen?

Dit maakt het voor kwaadwillende gebruikers namelijk een stuk moeilijk om Brute force aanvallen uit te voeren op je website.Ze kunnen dan immers niet op de admin pagina komen waardoor dit niet meer mogelijk is.

Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is een plug-in zoals WPS hide login.Je kan dan in de admin omgeving een eigen link instellen voor je login pagina.

Mocht je hier verder nog vragen over hebben dan kan je natuurlijk altijd kijken of een van onze medewerkers aanwezig is op de chat.Indien niemand aanwezig is op de chat kan je een ticket aanmaken richting onze helpdesk.