Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Hoe beveilig ik mijn website?

Hoe beveilig ik mijn website?
MijnHostingPartner

Hoe beveilig ik mijn website?

De meeste mensen vinden hun eigen privacy en veiligheid hartstikke belangrijk en beschermen daarom graag hun gegevens.Het kan niet altijd even makkelijk zijn om die te beschermen, soms weet je niet eens waar je moet beginnen.

Als je bijvoorbeeld een webshop hebt dan is het ook belangrijk om de gegevens op je hosting te beschermen.In deze blog post gaan we doornemen hoe je precies het beste je privacy kan beschermen op het internet.

Wachtwoorden

Wellicht een van de belangrijkste dingen waar je rekening mee moet houden is je wachtwoorden.Als wachtwoorden te makkelijk zijn dan zullen kwaadwillende mensen hier misbruik van maken.

Wachtwoorden zoals test123, welkom01, monkey, de naam van je kinderen of je geboorte datum zijn natuurlijk veel te makkelijk.Het sterk wachtwoord bestaat altijd uit minimaal 10 tekens.

Je dient hierbij ook gebruik te maken van hoofdletters, kleine letters, cijfers en speciale tekens.Het beste is om dit ook nog eens door elkaar te gebruiken zodat je het extra moeilijk maakt.

De makkelijkste manier om dit te doen is door middel van een Wachtwoord generator.Hiermee heb je altijd een sterk wachtwoord dat vrijwel onmogelijk is om te raden.

Je website beveiligen

je eigen gegevens zijn belangrijk maar de gegevens van je website zijn al helemaal belangrijk.Het is immers niet de bedoeling dat iemand zomaar bij admin omgeving van je website kan komen.

Als ze hier toegang tot hebben dan kunnen ze vrijwel alles wat ze willen.Vooral wanneer je gebruik maakt van WordPress hosting kan het geen kwaad om wat extra stappen te nemen voor de veiligheid.

Zo kan je bijvoorbeeld de admin pagina verbergen door middel van een simpele plug-in.Hiermee zorg je er voor dat je admin pagina niet meer te bereiken is via /wp-admin maar via een zelf ingestelde link.

Ook is het aan te raden om de generator tag te verbergen.Hiermee kunnen mensen namelijk precies zien welke WordPress versie je hebt en indien mogelijk hier misbruik van maken.

Andere maatregelen

Naast het beveiligen van je eigen website dien je natuurlijk ook op je hosting een aantal maatregelen te nemen.Hoe goed je je website ook beveiligd het kan namelijk altijd een keer fout gaan.

Maak hierom altijd een goede back-up van je bestanden en je databases.Het is aan te raden om dit lokaal op te slaan, zo kun je altijd bij deze bestanden wanneer je zo nodig hebt.

Mijn website veilig maken voor bezoekers

Het meest belangrijke is natuurlijk om er voor te zorgen dat je website goed beveiligd is voor je bezoekers.De beste manier om dit te doen is door middel van een SSL certificaat.

Je krijgt hierbij dan een slotje in de zoekbalk bij je domein te zien.Hiermee weten je bezoekers direct dat ze op de goede website zitten.

Mocht het mogelijk zijn om op je website als bezoeker een account aan te maken is het ook belangrijk dat de wachtwoorden veilig opgeslagen worden.Gelukkig doen content management systemen zoals WordPress dit automatisch voor je.

Mocht je hier verder nog vragen over hebben kan je altijd kijken of er een chat medewerker beschikbaar is.indien er niemand op de chat aanwezig is kan je een ticket aanmaken richting onze helpdesk.