Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Het belang van SSL

Het belang van SSL
MijnHostingPartner

Het belang van SSL

Is een SSL certificaat belangrijk?

Een SSL certificaat is in de afgelopen jaren steeds meer in het nieuws gekomen mede dankzij ook de veilig internet campagnes van de Overheid en de verschillende instanties. Ze leggen heel erg de nadruk op dat je goed moet letten hoe er met jouw gegevens omgegaan wordt. Een belangrijk onderdeel hiervan is een SSL certificaat. Dit is namelijk een versleuteling die plaatsvind op website niveau en ervoor zorgt dat de gegevens die de klant of bezoeker invult beveiligt zijn. En niet bijvoorbeeld onderschept kunnen worden door iemand die zit te WireShark. Wanneer er niet gebruik gemaakt wordt van SSL dan is het ook niet simpelweg iedereen die in het netwerk zit. Maar ook alle Internet Service providers die er tussen zitten.

Het is dus namelijk uiterst belangrijk om het veilig te maken voor jouw bezoekers en klanten om een SSL certificaat te hebben. Maar welke opties zijn ervoor?

Daar hebben we gelukkig een uitgebreid artikel voor die hier in te zien is:

Algemene informatie SSL Certificaat

Om je SSL certificaat te bestellen voor je hosting kan je simpelweg een ticket aanmaken via het klantenpanel en hierin jouw keuze melden. Dan pakken wij het hierna gelijk op.

Ook voor mijn website of webshop?

Elke wijze van informatie vergaring zoals een contact formulier of een invulveld is al raadzaam en in sommige gevallen verplicht om beveiligt te hebben binnen je webhosting. Het is dus niet alleen voor webshops of bedrijven websites aan te raden maar ook voor jouw portfolio website of blog!

Verplicht?

Met de nieuwe Algemene Verordening Gegevensbescherming die 25 mei ingaat wordt het verplicht via de Wet om de gegevens die de klant jouw toevertrouwd te beschermen. De boetes hiervoor zijn ook niet misselijk te noemen en het is dus meer dan raadzaam om hier werk van te maken.

Wat zijn de cijfers van gebruik van een SSL certificaat binnen .nl?

Er zijn op data van schrijven in totaal 3,6 miljoen unieke .nl websites. (Dus geen domeinen) Van die 3,6 miljoen websites zijn er 15.5 procent die wel een SSL certificaat hebben. Veel te laag dus nog voor de nieuwe wet die aankomt.

Dit kan verder onderverdeelt worden in 757.000 zakelijke websites en 80.000 webshops. Waarvan de webshops voorop lopen met een aandeel van 59 procent een SSL certificaat actief heeft. De zakelijke websites liggen op 30 procent.

Ook hier is dus een grote voorsprong mee te pakken. Bestel vandaag nog jouw SSL certificaat voor jouw hosting!