Google, Facebook en andere grote bedrijven voldoen nog niet aan nieuwe privacy wet

Google, Facebook en andere grote bedrijven voldoen nog niet aan nieuwe privacy wet

Illustratie door Webdesign

Google, Facebook en andere grote bedrijven voldoen nog niet aan nieuwe privacy wet

Sinds de nieuwe privacy wet in werking is gegaan hebben veel bedrijven hun privacy voorwaarden aangepast.Bij MijnHostingPartner.nl vinden wij dit erg belangrijk ook voor onze klanten.Toen wij het er over hadden kwam een van onze collega's er achter dat bedrijven zoals Amazon, Facebook, Apple en Google nog niet aan die wet voldoen.Dit verbaasde ons best wel aangezien dit hele grote bedrijven zijn die vrijwel iedereen kent.De bedoeling van de nieuwe wet die op 25 mei in is gegaan is dat mensen een makkelijker kunnen zien wat bedrijven van ze weten en wat ze precies met die informatie doen.De BEUC (de Europese consumentenbond) heeft op woensdag 4 juli geconcludeerd dat er bij ongeveer 10 procent onduidelijke taal gebruikt wordt.Dit maakt het voor de gebruiker moeilijk om te weten wat er precies met zijn of haar informatie gebeurt.Ook bleek het zo te zijn dat er in ongeveer 40 procent van de gebruikersvoorwaarden onvoldoende informatie wordt gegeven. Bij de hosting van MijnHostingPartner.nl zorgen we ervoor dat deze informatie transparant is.

Applicatie ontwikkelaars kunnen Gmail berichten lezen

Google laat het toe om externe Applicatie ontwikkelaars toe om de mails van Gmail gebruikers te lezen.Over het algemeen worden deze mails gelezen door de computer maar Wall street Journal heeft echter bekend gemaakt dat er op een gegeven moment ongeveer 8.000 e-mails door medewerkers van Return Path gelezen zouden zijn.Dit zou gedaan zijn om het systeem dat de e-mails scant te verbeteren. Dit is natuurlijk zorgwekkend als je ervan uit gaat dat jouw mail alleen voor de ontvangende partij is. Wil je hier verzekering op? Neem dan de mail af van MijnHostingPartner.nl, standaard bij jouw webhosting

Hoe zit het met andere grote bedrijven?

Niet alleen Google werd onderzocht andere bedrijven zoals Apple, AirBnb, Booking.com, Epic Games, Facebook, Twitter, Instagram, WhatsApp en Steam zijn ook onderzocht.Al deze bedrijven bleken nog gebruik te maken van onduidelijke taal.Als gebruiker zijnde wisten veel gebruikers niet waar ze mee akkoord gingen.Apple heeft hier in tegen maatregelen getroffen om te voldoen aan de GDPR-wetgeving.Apple gebruikers kunnen namelijk hun gegevens op vragen van al je privacy data, als Apple gebruiker kun je dan inzien welke informatie Apple allemaal over je heeft! Denk ook aan Content Management Systemen zoals WordPress hosting waarin je ook akkoord moet geven voor dergelijke afspraken. Mocht je nog vragen hebben over je eigen privacy en of de privacy wetgeving dan kun je natuurlijk altijd kijken of er een chat medewerker beschikbaar is.Als er niemand op de chat zit kun je natuurlijk altijd een ticket sturen richting onze helpdesk!