Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Geinfecteerde advertenties gebruikte lekken in Google Chrome

Geinfecteerde advertenties gebruikte lekken in Google Chrome
MijnHostingPartner

Geinfecteerde advertenties gebruikte lekken in Google Chrome

Veel mensen maken gebruik van Google Chrome, het is op het moment namelijk de populairste browser die is.Het laatst hebben onderzoekers echter een lek gevonden in Google Chrome gevonden die pop-ups liet zien.

De gebruikers werden hierbij door verwezen naar een website waar malware op stond.Indien je gebruik maakte van een adblocker dan zal je hier geen last van hebben.
Er werd hierbij misbruik gemaakt bij een lek in de beveiliging waarmee de pop-up blokker omzeild werd.Dit is een lek wat op 11 april gemeld is en is opgelost toen Google Chrome 75 uit is gebracht.

Moet ik overstappen?

Nu je dit gezien hebt vraag je je misschien af of je wellicht een andere browser moet gaan gebruiken.Als je niet van plan om over te stappen op een andere browser dan is het wellicht interessant om gebruik te maken van een adblocker.

Indien je van plan bent om een andere browser te gebruiken dan zijn er verschillende mogelijkheden.Een van die alternatieven is de brave browser, het is geen geheim dat we bij MijnHostingPartner groot fan zijn van deze browser.

Dit heeft er voornamelijk mee te maken met het feit dat Brave zich specifiek op privacy richt.In deze browser worden er namelijk standaard reclames en trackers geblokkeerd.Als gevolg hiervan is de brave browser ook een stuk sneller dan haar concurrenten, Brave is namelijk 60 procent sneller dan Google Chrome.

Brave gaat hier zelfs zo ver in dat wanneer je de browser op start dat je kan zien hoeveel reclames en trackers er geblokkeerd zijn.Je zal hier ook zien hoeveel minuten je in totaal bespaart hebt door Brave te gebruiken.Mocht je jouw hosting willen testen dan is brave hier een uitstekende keuze voor.Wanneer je Brave wilt gebruiken kan je de browser downloaden op de volgende link: Download Brave.

Andere alternatieven

Het kan natuurlijk zo zijn dat je geen gebruik wilt gaan maken van de brave browser. Een ander goed alternatief voor Google Chrome is Mozilla FireFox.
FireFox heeft er geen standaard adblocker op zitten maar is verder wel een stuk sneller dan Google Chrome.Echter is het bij Mozilla FireFox wel mogelijk om hiervoor add-ons te installeren, hier kan je wel een adblocker downloaden.Ook als ontwikkelaar is het wellicht interessant om gebruik te maken van FireFox, ze hebben namelijk een goede debugger ingebouwd.

Indien je verder vragen hebt over dit onderwerp dan kan je natuurlijk altijd kijken of een van onze chat medewerkers aanwezig is.Mocht er niemand op de chat aanwezig zijn dan kan je altijd een ticket aanmaken richting onze helpdesk.