Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Downtime van je website voorkomen

Downtime van je website voorkomen
MijnHostingPartner

Downtime van je website voorkomen

je eigen website en de hosting die er bij hoort zijn natuurlijk hartstikke belangrijk.De meeste mensen zullen daarom ook proberen om hun website altijd zo goed mogelijk online te houden.

Er zijn hierbij verschillende dingen die je moet doen om er voor te zorgen dat je website zoveel mogelijk online is.We gaan in deze blog post ook doornemen wat je precies kan doen om zoveel mogelijk downtime te voorkomen.

Updates

Updates zijn hartstikke belangrijk voor je website, vooral bij een CMS zoals WordPress.In deze updates zitten namelijk heel vaak oplossingen voor beveiligings lekken die misbruikt kunnen worden.

Mocht je de updates dus niet goed bijhouden dan zit er best een grote kans in dat je websites hierdoor offline raken.Bij WordPress is het dan ook aan te raden om eens per maand te controleren of er updates zijn.

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je geen tijd hebt om de website te controleren op updates.Gelukkig kan je in dit geval gebruiken maken van Managed WordPress hosting.

Elke update wordt hierbij volledig automatisch uitgevoerd.Denk hierbij aan WordPress zelf maar ook aan het thema en de plug-ins, zo blijft je website altijd up to date.

Uptime tools

Je kan natuurlijk niet 24 uur per dag beschikbaar zijn om je website in de gaten te houden.Hierom zijn uptime tools heel erg handig, die houden dit namelijk constant voor je in de gaten.

Uptime tools kunnen namelijk precies aan tonen wanneer je website offline is geweest en voor hoelang.Voor elk zakelijk bedrijf is dit een aanrader omdat je dan zo snel in kan grijpen om te kijken waarom je site offline is.

Een aanrader hiervoor is Uptime robot, hierbij worden elke 5 minuten je websites gecontroleerd.Uptime robot is gratis te gebruiken voor je websites en daarom ook echt een aanrader.

Ook is er een betaalde variant beschikbaar waarbij je website elke minuut gecontroleerd wordt.

Back-ups

Ook het maken van back-ups hoort bij het voorkomen van downtime op je website ondanks dat je dit misschien niet direct ziet.Als je bijvoorbeeld een wijziging doet die je niet meer terug kan draaien dan kan dit een grote ramp zijn.

Gelukkig komt hierbij de back-up goed van pas, als dit gebeurt is kan je het namelijk binnen enkele seconden herstellen.Dit geld natuurlijk ook voor je database, als je hier regelmatig een back-up van maakt kan er vrijwel niks meer fout gaan.

Indien je hier verder nog vragen over hebt dan kan je natuurlijk altijd kijken of er een chat medewerker beschikbaar is.Mocht er niemand op de chat aanwezig zijn dan kan je altijd een ticket aanmaken richting onze helpdesk.