Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Belgische overheid begint een campagne tegen phising

Belgische overheid begint een campagne tegen phising
MijnHostingPartner

Belgische overheid begint een campagne tegen phising

Tegenwoordig wordt er steeds meer gebruik gemaakt van phising aanvallen, je moet hier dus steeds beter voor opletten.De Belgische overheid heeft hierom een nieuwe bewustzijn campagne gestart om mensen hier bewust van te maken.

Ze hebben hiervoor een slogan bedacht, de slogan is "Relax en denk twee keer na voor je op een link klikt"Dit is niet alleen gericht op mensen die gebruik maken van hosting maar ook op gewone internet gebruikers.

Het komt namelijk vaak voor dat mensen nog altijd op phising links drukken, vaak omdat ze te snel drukken.

Hoe herken ik phising?

Het kan zijn dat er een phising poging gedaan wordt via e-mail of telefoon, dan is het wel belangrijk dat je dit kan herkennen.We gaan in deze blog post behandelen hoe je phising mails kan herkennen.

Om te beginnen is het belangrijk dat je goed oplet waar de e-mails nou eigenlijk vandaan komen.Als je een mail krijgt van een zogenaamde bank die om je gegevens vraagt dan is dit vrijwel altijd een phising mail.
Banken zullen je namelijk nooit benaderen om jouw gegevens op te vragen.Je dient hiervoor naar de afzender te kijken, vaak kan je dit in de mail zelf zien.

De inhoud

Ook dien je te kijken naar de inhoud van de desbetreffende mail, vaak lijken deze mails namelijk op elkaar.Zo zul je zien dat er vaak gevraagd wordt naar je persoonlijk gegevens die dan bijgewerkt moeten worden.

Het kan ook zo zijn dat je een mail krijgt waar in staat dat je iets gewonnen hebt.Om je prijs te claimen hoef je dan alleen nog maar jouw persoonlijke gegevens in te vullen.
Je dient deze gegevens verder niet in te vullen, als je deze hebt ingevuld zullen ze namelijk misbruikt worden.

Links

Het allerbelangrijkste bij dit soort mails is dat je altijd de links controleert.Vaak komt het namelijk voor dat phising mails links naar malafide websites bevatten in de hoop dat je hier op klikt.

Uiteraard moet je hier niet op drukken omdat het zo maar kan dat deze links malware bevatten.Ook als je een gevoel hebt dat er iets niet klopt is het af te raden om op deze links te drukken.

Mocht je toevallig toch op een link geklikt hebben dan kan het natuurlijk ook zo zijn dat je hier je gegevens in moet voeren.Deze phising websites zijn er speciaal op gemaakt om zo echt mogelijk te lijken.

Je kan ook in de links van deze website vaak zien dat het om een nep website gaat.Vaak zullen dit behoorlijk lange links zijn die ook nog eens niet van een bank zijn.

Mocht je verder nog vragen hebben over Phishing of hosting dan kan je altijd contact op nemen met onze chat medewerkers.Indien er niemand op de chat aanwezig is kan je een ticket richting onze helpdesk aanmaken.