Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Achtienduizend datalekken gemeld sinds nieuwe privacy wet

Achtienduizend datalekken gemeld sinds nieuwe privacy wet
MijnHostingPartner

Achtienduizend datalekken gemeld sinds nieuwe privacy wet

Achtienduizend datalekken gemeld sinds nieuwe privacy wet

Eerder dit jaar is de AVG wet in gegaan, dit is een wet die over de hele Europese Unie geld.Deze wet vervangt de Wbp wet en die is dus ook niet meer geldig.Sinds die wet is in gegaan zijn er achtienduizend meldingen gemaakt over beveiligings lekken.Bij deze wet zijn Organisaties en bedrijven die een datalek hebben verplicht om dit te melden bij de landelijke privacyautoriteit.

In Nederland was er al een meldplicht sinds 2016.Dit gaat om allemaal verschillende datalekken zoals het kwijtraken van documenten, een e-mail versturen waarvan de persoonlijke gegevens naar meerdere mensen zijn gestuurd.Maar ook om meer schadelijke lekken zoals een hack waarbij de gegevens zijn gelekt.

Tienduizend meldingen in 2017

Vorig jaar waren er in Nederland meer dan tienduizend meldingen geweest over datalekken.Dit was bijna het dubbele van de meldingen in 2016.De meest meldingen kwamen vanuit de zorg sector.Er kwamen vanuit de zorg sector namelijk meer dan 3000 meldingen naar boven.
In 47% van de gevallen ging het om persoonlijke gegevens die verstuurd waren naar een verkeerde ontvangen.De meeste gelekte gegevens zijn de NAW gegevens.

Hoe beveilig ik mijn gegevens zo goed mogelijk?

Als jij gebruik maakt van Hosting dan is het erg belangrijk dat jij je klant gegevens veilig houdt.Het is dan aan te raden om een SSL certificaat aan te schaffen, zo kun jij je gebruikers jou website laten bezoeken via een veilige verbinding.Naast dat het je een veilige verbinding geeft kom je er ook nog eens hoger mee in Google.

Ook is het aan te raden om als jij gebruik maakt van een Content Mangement Systeem dan is het aan te raden om deze altijd zo goed mogelijk up to date te houden.Als je gebruik maakt van WordPress dan bieden wij de mogelijkheid om alles automatisch te bij te werken.Dit kan door middel van Managed WordPress Hosting.Zo hoef jij je geen zorgen te maken om alle updates en kun je gewoon verder gaan met jou zaken.

Mocht je verder nog vragen hebben over data lekken dan kan je altijd kijken of een van onze chat medewerkers beschikbaar is.Indien er niemand op de chat beschikbaar is kun je altijd een ticket richting onze helpdesk aanmaken.