Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

3000 nep webwinkels offline gehaald

3000 nep webwinkels offline gehaald
MijnHostingPartner

3000 nep webwinkels offline gehaald

De meeste mensen zullen een echte webshop wel kunnen onderscheiden van een nep webshop, echter zijn er nog heel veel malafide webshops online.Zo zijn er het laatst ongeveer 3000 nep web winkels offline gehaald door Europol, op deze winkels werden allemaal nep producten verkocht zoals sport artikelen, telefoons en andere elektronische onderdelen.Bij deze operatie werden er ook 30 verdachten aangehouden en ongeveer 4.5 miljoen goederen in beslag genomen.

Hoe herken ik een nep webwinkel?

Als je begint aan hosting dan is het ook belangrijk dat je weet hoe jij veilig over het internet moet surfen.Dit betekent dus ook dat jij moet kunnen herkennen wanneer een web winkel nou echt of nep is.
Een van de belangrijkste dingen waar je op moet letten is of ze wel beschikking hebben over een SSL certificaat, dit kun je zien door in de zoekbalk te kijken of er een slotje staat.

Wanneer hier een groen slotje staat en een link waar "https" in plaats van "http" staat dan weet jij de website waar je op zit een SSL certificaat heeft.Je kan ook nog kijken wat voor certificaat het precies is door op het slotje te drukken, dan zal hier meer informatie naar boven komen.

Ook is het belangrijk om te letten op de contact gegevens en of er een KVK nummer bij staat, mochten ze dat er niet op hebben dan staan dan kun je vrijwel 100 procent zeker zijn dat dit een nep webwinkel is.Als het er wel bij staat maar jij toch je twijfels hebt dan is het verder aan te raden om te controleren of deze gegevens wel echt zijn.

Ook is het vooral oppassen met merkkleding of schoenen, omdat merkkleding vaak duurder is wordt het door oplichters vaak goedkoper aangeboden.Dit maakt het voor sommige mensen extra aantrekkelijk om te kopen, heel vaak hebben dit soort nep winkels namen zoals bijvoorbeeld: 2019goedkopenikeschoenen.nl.

Hoe bescherm ik mijn web winkel?

Uiteraard is het ook belangrijk dat jij je eigen web winkel beveiligt we raden hier in principe altijd voor aan om een SSL certificaat aan te schaffen.Ook is het aan te raden om updates in de gaten te houden, vooral bij WordPress is dit heel erg belangrijk omdat dit bij WordPress meestal beveiliging updates zijn.Bij ons is het echter ook mogelijk om gebruik te maken van Managed WordPress hosting, hiermee wordt alles vanzelf bijgewerkt zonder dat jij er moeite voor hoeft te doen.

Indien je hier verder nog vragen over hebt dan kun je altijd kijken of een van onze chatmedewerkers aanwezig is.Mocht er niemand op de chat zijn dan kun je altijd een ticket aanmaken richting onze helpdesk.