Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

2FA activeren op de webmail

2FA activeren op de webmail
MijnHostingPartner

2FA activeren op de webmail

Tegenwoordig is extra beveiliging op bijvoorbeeld je hosting, website en e-mail steeds belangrijker.Je wilt immers niet dat er misbruik gemaakt kan worden van je diensten door kwaadwillende mensen.

Om deze reden is tegenwoordig het gebruik van 2 factor authenticatie.Dit wordt geactiveerd zodra je ergens probeert in te loggen, je krijgt dan een push notificatie of een code op je telefoon.

Je dient de code dan verder in te vullen en hierna zal je ingelogd zijn.Wij hebben in de meest recente update van onze webmail een 2 factor authenticatie toegevoegd.

Hoe stel ik 2 factor authenticatie in?

Nu je dit gezien hebt vind je het waarschijnlijk wel belangrijk om 2fa in te stellen op je e-mail adres.Gelukkig kan dit heel gemakkelijk, je dient hiervoor uiteraard eerste ingelogd te zijn in de webmail.

Nadat je bent ingelogd kan je op de instellingen drukken, die zijn te vinden door het op tandwieltje te drukken.Je zal dan bij het tab accounts aan de rechter kant een knop zien staan om 2fa te activeren.

Klik op enable, hierna zal je nog een recovery e-mail adres in moeten vullen.Vul hier een e-mail adres in dat ten alle tijden te bereiken is, denk hierbij bijvoorbeeld aan een persoonlijk gmail adres.

Vervolgens krijg je een QR code op je scherm te zien, scan deze met je gewenste authenticatie app.Je dient hierna nog de code die je krijgt op het scherm in te voeren.

Als je dit gedaan hebt dan heb je succesvol de 2 factor authenticatie geactiveerd op de webmail.Voor het volledige artikel met screenshots kan je het beste het volgende artikel erbij pakken: 2 factor authenticatie toevoegen aan de webmail.

Ook voor het control panel

Het is ook mogelijk om een 2fa te activeren bij ons in het control panel 2fa authenticatie te activeren.Je dient hiervoor dan eerst in te loggen in het control panel.

Vervolgens kan je in het start scherm op edit details klikken, als je naar beneden scrollt zie je hier 2fa staan.Selecteer hierbij je gewenste 2fa provider en klik op enable, volg hierna de stappen op het scherm.

Als je dit dan hebt afgerond zal je zien dat je ook voor het control panel 2fa geactiveerd hebt.Zo is je website en je control panel extra veilig tegen kwaadwillende mensen.

Mocht je hier verder nog vragen over hebben kan je altijd kijken of er een chat medewerker beschikbaar is.Indien er niemand op de chat aanwezig is kan je een ticket aanmaken richting onze helpdesk.