Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

123456 is het meest voorkomende gelekte wachtwoord

123456 is het meest voorkomende gelekte wachtwoord
MijnHostingPartner

123456 is het meest voorkomende gelekte wachtwoord

Het is steeds belangrijker om een sterk wachtwoord ingesteld te hebben. Als je dit niet hebt kunnen kwaadwillende gebruikers gemakkelijk in jouw hosting komen.Je wilt natuurlijk niet dat mensen dit makkelijk kunnen doen en daarom is het aan te raden om een sterk wachtwoord in te stellen.

Het laatst is echter gebleken dat het wachtwoord '123456'  het meest gebruikte wachtwoord is bij gelekte e-mail adressen.In deze lijst kwamen ook andere wachtwoorden voor zoals 'welkom' 'welkom01' 'qwerty' en 'wachtwoord'

Dit onderzoek is uitgevoerd door Scattered Secrets. Dit is een website waar mensen kunnen controleren of hun e-mail adres en wachtwoord voorkomt in een gelekte database.Als dit wachtwoord in een van de databases voorkomt dan is het aan te raden om dit zo snel mogelijk te wijzigen.

Hoe stel ik een sterk wachtwoord in?

Nu je dit gelezen hebt is het uiteraard wel belangrijk dat je een sterk wachtwoord instelt.Een sterk wachtwoord bevat het volgende: grote en kleine letters, cijfers en speciale tekens.
Het beste wat je hiervoor kan doen is gebruik maken van onze Wachtwoord Generator. Hiermee heb je namelijk vrijwel altijd een sterk wachtwoord dat bijna onmogelijk is om te raden is.

Dit is niet alleen van toepassing bij jouw klanten panel of control panel.Denk hierbij ook aan jouw FTP accounts, mail accounts en het admin wachtwoord van jouw CMS.Vooral het admin wachtwoord is erg belangrijk aangezien je je content beheerd in de admin omgeving.

Om dit extra veilig te maken hebben wij bij MijnHostingPartner een aantal eisen voor jouw wachtwoord.Je dient hier namelijk een wachtwoord te hebben van minimaal 6 karakters, er moet hierin minimaal 1 hoofdletter in zitten, 1 getal en 1 speciaal teken.Dit maakt het veel moeilijker voor kwaadwillende gebruikers om misbruik te maken van je accounts.

Wat kan ik nog meer doen om mijn website te beveiligen?

Naast het instellen van een sterk wachtwoord kun je nog meer dingen doen om jouw hosting te beveiligen.Denk hierbij aan het uitzetten van de schrijf rechten, dit kun je doen door op het slotje te drukken naast de wwwroot map.Je vinkt hierbij write permissions uit, hierna staan de schrijf rechten uit.

Het hebben van een back-up is ook hartstikke belangrijk, als het fout gaat dan kun je dat gemakkelijk herstellen.Indien je gebruik maakt van Managed WordPress hosting dan worden back-ups automatisch gemaakt.

Mocht je verder nog vragen hebben over dit onderwerp dan kun je altijd kijken of een van onze medewerkers aanwezig is op de chat.Indien er niemand op de chat is dan kun je altijd een ticket aanmaken richting onze helpdesk.