Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

WordPress snelheid verbeteren voor PageSpeeds

WordPress snelheid verbeteren voor PageSpeeds
MijnHostingPartner

WordPress snelheid verbeteren voor PageSpeeds

Elke website wil je natuurlijk zo snel mogelijk maken voor zowel jouw eigen gebruik hiervan, en belangrijker voor de gebruikers van je website. Dit helpt je ranking binnen zoekmachines zoals Google, het conversie percentage op je website, en de gebruikerservaring. Hier zijn een aantal tips om jouw WordPress website zo hoog mogelijk te laten scoren bij de test van Google PageSpeeds. 

Een snelle WordPress website is belangrijk voor een aantal zaken dus. Hoe dit te bereiken is zijn echter de manieren over verdeeld, maar komen vaak overeen met de volgende zaken die een daadwerkelijk impact hebben. Met onze hosting heb je natuurlijk een stabiel en snel platform om jouw WordPress website op te hosten, duizenden klanten zijn je hier al in tevreden voorgegaan. Maar ook in onze hosting hebben we een tweetal pakketten die je beste resultaten geven voor een WordPress website. Vrees niet indien je al een klant bent met een regulier totaalpakket. De overstap naar een SSD pakket is te maken. 

De thema keuze

De keuze van een thema is een belangrijke, met het juiste thema kan je alles gemakkelijk en snel implementeren binnen je website. En werkt het thema met je mee, indien je een slechte keuze maakt binnen je thema dan kan je steeds tegen allerlei zaken aanlopen waar je of weer een plug-in voor moet installeren. Of weer een upgrade moet aanschaffen die de gewenste functie weer vrijmaakt.

Een standaard WordPress website kan vaak al gemaakt worden met een van de vele gratis opties die binnen WordPress tot je beschikking staan. Probeer er hier dus een paar van uit en kijk uit naar de PageSpeeds scores hiervan. Vaak hebben ze dit ook al in de beschrijving staan. Ditzelfde geld voor de betaalde thema’s die beschikbaar zijn buiten WordPress om. Populaire lichtgewicht thema’s zijn bijvoorbeeld Astra en GeneratePress. 

Gebruikmaken van de snelste hosting

De fundering van elke website, de hosting, is natuurlijk ook een belangrijk item voor de snelheid van jouw WordPress website op PageSpeeds testen. MijnHostingPartner.nl heeft twee pakketten die jouw de snelste resultaten binnen WordPress kunnen leveren. Dat is een van de Totaal SSD pakketten, of een van de Managed WordPress hosting pakketten.

Met de diverse opslagmedia die beschikbaar is op webhosting gebied zijn SSD schijven het snelst en in combinatie met de Windows hosting zorgen wij ervoor dat jouw website altijd het snelst beschikbaar is voor jouw klanten en gebruikers. 

Gebruikmaken van Caching voor je website 

Het is naast de hosting en het thema ook belangrijk om ervoor te zorgen dat sommige pagina’s van je website die het meest worden bezocht omgezet worden in Statische HTML. Dit bereik je door Caching te gebruiken en aan te zetten binnen je website.

Dit kan je doen door een combinatie te gebruiken van GZIP in de web.config en het gebruikmaken van een caching plug-in. Hierdoor worden bestanden en pagina’s van je website eerder beschikbaar gesteld en bovendien gecomprimeerd. Dit is hierdoor sneller beschikbaar. En scheelt dus in de laadtijd van jouw website.

Maak gebruik van de laatste database oplossing: MariaDB

Het gebruikmaken van de laatste database oplossing die wij enkele maanden geleden al beschikbaar hebben gemaakt binnen onze hosting. Zorgt ervoor dat jouw WordPress website vooral sneller wordt in het gebruik en het opvragen van data uit de database. Vrijwel elke functionaliteit bij een WordPress website dus. MariaDB kan gezien worden als de spirituele opvolger van MySQL aangezien dit de kern van de ontwikkelaars deelt. En uit onze testen en gebruik sneller werkt. 

Comprimeer en maak afbeeldingen lokaal, niet via WordPress

Het comprimeren en aanpassen van afbeeldingen is een van de kernzaken die je tegenkomt bij het inladen van een website. Het maakt niet uit of je nu de website inlaad op een razendsnelle verbinding of via een 3G verbinding op je mobiel. Een zware afbeelding van een paar MB zal altijd een stuk in beslag nemen van de laadtijd. 

Het is daarom zaak dat je enige stappen onderneemt om een afbeelding zo efficiënt mogelijk te maken. Dit doe je enerzijds door het comprimeren van de afbeelding, op bijvoorbeeld een online tool zoals TinyPNG. En anderzijds met het geschikt maken en selecteren van de gewenste formaten van de afbeeldingen lokaal. WordPress maakt namelijk meerdere bestanden aan voor elke aanpassing maakt op een afbeelding. Wat resulteert in een inefficiënte website met vele dubbele afbeeldingen. Pas dus de afbeelding aan naar de reguliere formaten die je vaak gebruikt op je website van te voren en pas deze verder niet aan binnen de WordPress media Bibliotheek. 

Dat zijn onze tips om ervoor te zorgen dat jouw WordPress website zo hoog mogelijk scoort binnen Google PageSpeeds! Heb je nog problemen met het onderzoeken of begrijpen van de tips die Google PageSpeeds zelf geeft? We kunnen via de chat in de juiste richting sturen.