Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Wordpress site versnellen

Wordpress site versnellen
MijnHostingPartner

Wordpress site versnellen

Wanneer een Wordpress site een groot aantal plug-ins en media op de site heeft staan dan kan dit vertraging opleveren.Niet alleen voor jezelf maar ook voor je bezoekers kan dit behoorlijk vervelend zijn en je kan hier zelfs klanten door kwijt raken.
Wanneer u hier last van ondervind dan kunt u met de onderstaande stappen hier verschil in maken. Op die wijze kunnen bezoekers gemakkelijk en zonder frustratie rondkijken op de site zonder dat hier vertraging op zit.

GZIP

GZIP is een manier om de site te comprimeren, oftewel kleiner te maken. Minder grote bestanden die verstuurd worden betekend een snellere laadtijd.
Zo worden PHP bestanden omgezet in HTML bestanden en de PHP code wordt dan alleen aangeroepen wanneer dit echt nodig is.Dit dien je niet te activeren maar via het web.config bestand.
In het volgende artikel word uitgelegd hoe dit in zijn werk gaat en hoe je het kan activeren op je website: GZIP activeren.Misschien zal je hier niet direct verschil op merken en daarom kan je altijd een externe test doen via bijvoorbeeld tools.pingdom.com.

De plug-in WP Super Cache

Wat deze plug-in doet is voor de meeste bezoekers statische html pagina’s serveren, dit gaat in plaats van de PHP scripts.Statische HTML pagina’s worden dan klaargezet voor de standaard bezoeker, wanneer een bezoeker inlogt op uw site of een andere taak uitvoert dan worden de PHP pagina’s weer geleverd.
Deze plug-in is op te zoeken binnen je WordPress administrator omgeving te installeren.Je navigeert hiervoor naar het tabje plug-ins en klikt hier vervolgens op nieuwe plug-in.
Hierna zoek je de plug-in WP Super Cache op of je download het handmatig op de volgende pagina: WP Super Cache.Nadat het geinstaleerd is dan dien je het te activeren en hierna kan je gebruiken maken de WP Super Cache plug-in.

SSD hosting

Met ons SSD hosting pakket zal je snellere laadtijden merken in alle sites. Websites gemaakt met WordPress maken gebruik van een MySQL database deze zijn op al onze hosting.
deze databases staan op normale harde schijven (HDD).Met een SSD pakket staan ook de databases ook op een SSD, dit zorgt voor bijzonder snelle laadtijden zodat.
Dit heeft voornamelijk te maken met de techniek die gebruikt wordt op SSD schijven.In een normale harde schijf zitten namelijk allerlei bewegende onderdelen waardoor de snelheid hiervan wat gelimiteerd is.
Wanneer je een SSD schijf hebt zal je het ook direct op vallen dat deze een stuk kleiner zijn en dat komt omdat er geen bewegende onderdelen in zitten.Voor meer informatie over SSD's kan je terug vinden op de volgende pagina: SSD hosting.Nadat je de stappen hebt gevolgd en de wijzigingen doorgevoerd hebt op je website zal je direct verschil maken.

Onderhoud

Niet alleen is het belangrijk dat je bepaalde zaken activeert op je website, het onderhouden is ook belangrijk.Dit verbeterd niet alleen de snelheid van je website maar het voorkomt ook dat er misbruik van gemaakt wordt.
In WordPress is het belangrijk dat je regelmatig updates installeert van WordPress zelf maar ook van plug-ins en je thema.Vaak zitten er in deze updates namelijk security updates die lekken in de plug-ins oplossen.
Daarnaast is de snelheid van deze plug-ins hierbij vaak ook stukken beter waardoor je website nog beter draait.Het is om die reden ook aan te raden om een keer per maand alles bij te werken.

back-ups

Dit heeft niet zo zeer met de snelheid van je website te maken maar het hoort wel bij het onderhouden van je website.Het is aan te raden om dit altijd te doen voordat je de website zelf bij werkt zodat als het fout gaat dat je het direct kan herstellen.
Ook als je perrongeluk een fout maakt die niet meer te herstellen is zal je dankzij een back-up gemakkelijk recht zetten.Je kan gemakkelijk een back-up van je bestanden maken door middel van een FTP verbinding.
Mocht je verder nog vragen hebben dan je altijd kijken of er een chat medewerker aanwezig is.Indien er niemand op de chat aanwezig is kan je een ticket aanmaken via ons ticket systeem.Contact via Facebook of Twitter is ook mogelijk.