Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Website maken voor Interieurontwerp

Website maken voor Interieurontwerp
MijnHostingPartner

Website maken voor Interieurontwerp

Als interieurontwerper weet je dat een verbluffende eerste indruk cruciaal is. Je wilt dat potentiële klanten meteen onder de indruk zijn van je werk zodra ze je website bezoeken. Gelukkig maakt WordPress het eenvoudig om een professionele website te maken voor je interieurontwerp bedrijf. Volg deze eenvoudige stappen om aan de slag te gaan, en gemakkelijk zelf een website voor jouw eigen onderneming te starten!

Kies WordPress als je platform

WordPress is een krachtig platform dat zeer geschikt is voor het maken van websites voor interieurontwerpers. Met duizenden thema's en plug-ins om uit te kiezen, kun je eenvoudig een prachtige website maken die de schoonheid van je interieurontwerp laat zien. WordPress is eenvoudig in gebruik en kan met een druk op de knop geïnstalleerd worden bij MijnHostingPartner.nl via ons klantenpanel. We hebben alle stappen voor je uitgewerkt in onze kennisbank, zodat jij eenvoudig en snel aan de slag kunt. 

WordPress zelf is geheel visueel te bewerken en mee te werken, je kan hier dus gewoon mee werken zoals je wellicht ook van Microsoft Word gewend bent. En je hoeft hier dus geen programmeur voor te zijn om dit te begrijpen. Met een klein beetje huiswerk kan je jouw WordPress website zo in elkaar zetten!

Kies een stijlvol ontwerp

Kies een WordPress-thema dat past bij de esthetiek van je interieurontwerp. Denk aan zaken als kleurenschema's, lay-out en typografie. Minimalistische ontwerpen met veel witruimte zijn vaak het meest effectief om je portfolio goed tot zijn recht te laten komen. Zodat ook jouw informatie en content een centrale rol innemen. Een thema is met een klik geïnstalleerd binnen WordPress, en kan ook weer geheel visueel naar wens aangepast worden. Hier kan je zo lang mee bezig zijn als je zelf wilt, door het geheel standaard te laten met een paar aanpassingen. Of uitvoerig elk onderdeel naar jouw smaak aan te passen. Een eenvoudige zoekopdracht binnen WordPress thema’s brengt zoals je ziet aan de afbeelding hieronder al 220 gratis thema’s naar boven die voor je klaarstaan. Ook kan je ervoor beslissen om via een derde partij een betaald thema aan te schaffen. Dit kan je vaak wat werk schelen in het opzetten hiervan. Die keuze is echter aan jouw uiteraard. 

Website maken voor Interieurontwerp

Toon je portfolio

Gebruik de portfoliofunctionaliteit van WordPress om je beste projecten te presenteren. Voeg afbeeldingen toe van je afgeronde projecten, samen met een korte beschrijving van het project en de gebruikte materialen. Referenties van klanten zijn ook belangrijk en kunnen een toekomstige klant over de streep helpen. Laat klanten die tevreden met je waren kort beschrijven wat er zo goed verliep aan het project, en combineer dit met een mooie foto van je werk. Zo biedt je een blik in de keuken en kan je jouw kunsten laten zien. 

Voeg een blog toe

Een blog is een geweldige manier om je expertise te tonen en jezelf te positioneren als autoriteit op het gebied van interieurontwerp. Schrijf regelmatig blogposts over onderwerpen als designtrends, tips voor het inrichten van verschillende ruimtes, en voorbeelden van je eigen werk. Dit helpt je om content te maken voor je website, en met een interactieve manier deze content te delen. Dit toont ook je expertise over het onderwerp, en kan er ook voor zorgen dat mensen door de blog posts bij je terechtkomen. 

Optimaliseer voor zoekmachines

Zorg ervoor dat je website geoptimaliseerd is voor zoekmachines (SEO) zodat potentiële klanten je gemakkelijk kunnen vinden. Gebruik relevante zoekwoorden in je paginatitels, metabeschrijvingen en koppen, en zorg ervoor dat je website mobielvriendelijk is. De meeste zaken zullen al geregeld voor je zijn met WordPress en de thema keuze, maar controleer dit altijd zelf ook nog even of alles nog werkt ongeacht het apparaat wat gebruikt wordt. 

Promoot je website

Promoot je WordPress-website op sociale media, voeg een link toe aan je e-mailhandtekening en vraag tevreden klanten om een beoordeling achter te laten op je website. Hoe meer mensen je website bezoeken, hoe groter de kans dat je nieuwe klanten aantrekt. Sociale media is een krachtige tool hiervoor, alhoewel de markt ook bijzonder verzadigd is. Het zal dus lastig zijn en steevast werk vereisen om hierin door te breken. Probeer van Instagram en Pinterest het meest gebruik te maken, hier bevind zich voornamelijk de doelgroep in. Blijf hier altijd echter bovenop en ga met de laatste trends mee. Aan jouw de taak om jouw doelgroep te vinden. 

Met WordPress kun je snel en eenvoudig een prachtige website maken voor je interieurontwerp bedrijf. Volg deze stappen om een website te maken die de schoonheid van je interieurontwerp laat zien en je bedrijf laat groeien. Met de hosting van MijnHostingPartner.nl zet je de juiste fundering op om te groeien voor een voordelige prijs!