Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Web.config en htaccess bestanden

Web.config en htaccess bestanden
MijnHostingPartner

Web.config en htaccess bestanden

Web.config en htaccess bestanden

Bij MijnHostingPartner.nl maken wij gebruik van Microsoft IIS voor de servers waarop jouw websites staan. Met Microsoft Internet Information Services is er zowel gebruik te maken van htaccess bestanden als web.config bestanden. Dit zijn bestanden waarmee een hoop geregeld kan worden voor je website.

Denk aan het beveiligen van een folder met een wachtwoord, het instellen van https redirect en het mooi maken van je URLs. Naast die drie zaken is er nog veel meer mee te doen. De sky is de limit.

De meeste Content Management Systemen beschikken over zowel een htaccess bestand als een web.config bestand. Deze bestanden staan dan vaak naast elkaar in de root van de website bestanden. Wanneer alleen een htaccess bestand aanwezig is dan kan dit voor een aantal problemen zorgen.

Er bestaan namelijk regels in een htaccess bestand die uitsluitend voor Apache servers geschikt zijn. We raden daarom aan om in vrijwel elk geval gebruik te maken van een web.config bestand in plaats van een htaccess bestand.

Wat zijn de gevolgen hiervan?

Een web.config bestand binnen IIS zal sneller werken en betrouwbaarder. IIS geeft namelijk altijd voorrang aan een web.config bestand tegenover een htaccess bestand. Sneller werken houdt in dat je website sneller geladen kan worden.

Een item wat ontzettend belangrijk is voor alle websites. Een web.config bestand ziet er als volgt uit  in de standaard indeling van MijnHostingPartner.nl. Regels van een htaccess bestand zijn eenvoudig te vertalen naar een web.config bestand. Je hebt hier meerdere mogelijkheden voor. Eerste mogelijkheid is het gebruiken van de informatie die wij hier in de kennisbank aanreiken.

Daarnaast is de documentatie van Microsoft zelf ook bijzonder uitgebreid over dit onderwerp. En als laatst zijn er ook automatische tools beschikbaar om htaccess bestanden te vertalen naar een web.config bestand. Binnen je Hosting kan je dan eenvoudig het nieuwe bestand uploaden.

Voor vragen over het converteren kan je altijd terecht bij onze technische dienst via de online chat of via een ticket in het klantenpanel. We kunnen je dan gauw de juiste richting aangeven om jouw website optimaal te laten werken!