Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Wat kost een eigen website per jaar?

Wat kost een eigen website per jaar?
MijnHostingPartner

Wat kost een eigen website per jaar?

Een eigen website is vaak de eerste stap voor menig ondernemer, of je nu een webshop wilt opzetten voor het aanbieden van je diensten of producten. Een mooie portfolio wilt opzetten waarmee je meer klanten mee kunt binnenslepen, of een uitdagend blog wilt beginnen over jouw avonturen. Met een eigen website heb je een blank canvas waarin jij jouw kunstwerk in kan maken. Maar wat zijn de jaarlijkse kosten van een eigen website starten en onderhouden? Dat behandelen we in deze blog post.

De kosten uitgepakt, hosting en domeinnaam

In basis zijn er twee verschillende zaken die kosten maken met het starten van een eigen website, dat is de ruimte op een server die voor je wordt weggezet en ingericht, de hosting. En de kosten voor een domeinnaam. Zoals wij MijnHostingPartner.nl hebben is het ook noodzakelijk om voor jouw website een domeinnaam uit te kiezen.

Deze twee kosten zijn bij MijnHostingPartner.nl op jaarbasis, en zijn met de voordeligste combinatie waarin alles zit wat je nodig hebt voor een website en mail op de volgende wijze ingedeeld: 

Kosten voor het Totaal Hosting pakket: €27,- ex btw
Kosten voor het een .nl domeinnaam:  €2,50 ex btw  (tweede jaar €7,-)

Enkel voor .nl, .be en .eu domeinnamen hebben we op tijd van schrijven een actie voor het eerste jaar. Hierdoor kan je nog wat voordeliger starten in het eerste jaar.

Met het basis Totaal Hosting pakket kan je alles verder wat je met een website en mail zou willen, en is voor een hoop klanten al afdoende. Wil je echter gaan werken met een Content Management Systeem zoals WordPress, dan raden we aan om de volgende stap in het pakket te nemen, en voor het Totaal SSD pakket te gaan.  Hier heb je meer snelheid door, en draait een relatief zwaardere website zoals WordPress stabieler op. 

Weet je het nog niet zeker? Lees dan nog even door in dit artikel, of start een gesprek via de chat. We helpen je graag verder in de keuze.

Zelf een website maken 

Om de kosten zo laag mogelijk te houden voor een website dan zal je zelf de mouwen moeten oprollen en de website zelf gaan maken. Niet gevreesd echter, want met moderne tools is het voor iedereen mogelijk om een website in elkaar te zetten. Het enige wat je hoeft te doen is enig huiswerk, en de drang hebben om zelf enige problemen op te lossen. MijnHostingPartner.nl heeft een extensieve kennisbank die voor je klaarstaat om je door vrijwel elke stap en vraag heen te lozen. Ook kan je hele tutorials vinden op YouTube die je door het hele proces heen leiden. 

Met de moderne tools zoals WordPress is het mogelijk om al in een middagje je website in elkaar te zetten, waar vaak nog het meeste werk in gaat zitten zijn de nodige teksten schrijven op een website. Tekst is noodzakelijk voor vrijwel elke website, en kan bezoekers informeren, overtuigen of activeren. En alles wat hiertussen valt.   

Een website laten maken 

Een website laten maken zal in de meeste gevallen een forsere investering zijn dan het zelf maken van een website. Een website laten maken is echter toegankelijker voor een hoop gebruikers. Omdat enige vragen en wensen geïmplementeerd kunnen worden door de persoon of partij die de website maakt. En je hier zelf verder niet achteraan hoeft te gaan en geen technische kennis hiervoor nodig hebt. 

Een eigen website laten maken varieert sterk in kosten, en is voornamelijk afhankelijk van het feit hoeveel pagina’s je wilt. En kan bijvoorbeeld beginnen bij 500 euro, en oplopen tot 5000 euro of hierboven. Doe altijd je onderzoek naar het bedrijf wat de website voor je zou willen maken en controleer welk Content Management Systeem hierachter zit. Dit is belangrijk voor jouw dagelijkse werkzaamheden. En ook waar dit gehost kan worden. 

Een website voor elk budget

Bij MijnHostingPartner.nl kan je dus voor elk budget aan de gang met een website en domeinnaam registratie. Voor minder dan een week boodschappen heb je al een jaar lang jouw domeinnaam en hosting pakket. Zo is dus door iedereen wel een website te starten, en met een kleine motivatie is hier veel voor te leren! Gebruik onze kennisbank om gelijk van start te kunnen na je bestelling.