Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Wat is Uptime

Wat is Uptime
MijnHostingPartner

Wat is Uptime

Elke website die je lanceert of live wilt hebben staan voor je klanten wil je uiteraard bereikbaar hebben. Zodra een bezoeker jouw website opvraagt in zijn browser dan wilt hij of zij dit ingeladen hebben. De tijd die een website online is wordt bestempeld als Uptime, en enige tijd dat een website niet bereikbaar wordt bestempeld als downtime. Laten we even een diepere duik nemen en wat Uptime is, welk percentage MijnHostingPartner.nl hiervoor kan garanderen en hoe dit verder ook zelf in de gaten te houden is. 

Uptime van een website is belangrijk voor iedereen die serieus zijn website wilt draaien, voor elk project wat je online wilt hebben staan op het internet is Uptime daarom zeer belangrijk. Met de volgende tips en trucs zorg je ervoor dat jouw website uptime zo hoog mogelijk is.

Tools om Uptime mee in de gaten te houden

Er zijn een aantal mogelijkheden om in de gaten te houden of jouw website wel functioneel is, wanneer je extern wilt controleren of jouw website bereikbaar is dan is altijd van de tool dnschecker.org gebruik te maken. En als je hier een toegewijde tool voor geïnstalleerd wilt hebben staan dan is er een account aan te maken bij uptimerobot. Gratis zijn hier 50 websites in de gaten mee te houden, enkel niet voor SSL certificaten. Tegen betaling bij Uptimerobot wordt meer mogelijk. Zo zijn er meerdere online tools die hiervoor gebruikt kunnen worden. MIjnHostingPartner.nl heeft verder geen affiliatie hiermee. Dit is enkel een voorbeeld die voor dit doel vaak gebruikt wordt.

Uptime tools checken of jouw website online is door de statuscode die gecontroleerd wordt. Zo is alles in orde met een 200 statuscode, en kan een probleem aanwezig zijn bij bijvoorbeeld een 404 of 500 melding. De foutmelding is ontzettend belangrijk om te bepalen waar dit in fout gaat, besteed hier dus altijd aandacht aan.

Uptime van een website, door welke factoren kan dit beïnvloed worden? 

Uptime van een website kan door een legio van factoren worden beïnvloed, de meest voorkomende redenen zijn:

  • Een foutieve update van een website of onderdeel hiervan, zowel automatische updates of handmatige.
  • Een verouderde techniek versie (PHP)
  • Een geïnfecteerde website of  anderzijds overgenomen door kwaadwillende
  • Een verlopen SSL certificaat
  • Werkzaamheden van de hosting partij of anderzijds downtime waar geen directe handeling zelf voor uit te voeren is.

De meest voorkomende meldingen zijn zelf op te lossen door de statuscode na te gaan, en vervolgens deze foutmelding oplossen. Vaak is dit met bijvoorbeeld WordPress websites snel op te lossen door even de uitgebreide foutmeldingen aan te zetten en op te lossen. Of er is even te wisselen van PHP versie. Dit heeft namelijk een grote impact op de werking van een site. 

Het komt ook voor dat een website niet bereikbaar is met een redirect loop of anderzijds loop. Dit is dan bijvoorbeeld een database connectie die niet naar behoren wordt afgesloten. Of een redirect naar een bepaalde pagina of link die niet meer bereikbaar is. Statuscodes en foutmeldingen zijn ook hier weer de manier om dit op te lossen. De debug tools in je internet browser kunnen je hierin verder helpen, deze zijn te openen met F12 in de meeste gevallen. 

De Uptime van MijnHostingPartner.nl

Een uptime van 100% is helaas niet te realiseren in verband met updates aan de diverse servers en datacentra. Onze uptime is 99,99% en is dankzij een hoop voorzorg maatregelingen en techniek door ons mogelijk gemaakt. Verder voeren wij serverupdates en reboots ook uit wanneer er het minste activiteit is op een server. Dit is meestal diep in de nacht, werkzaamheden die door worden uitgevoerd plannen wij altijd in zo ver mogelijk van tevoren, en melden dit vervolgens via de aankondigingen. Enige downtime proberen we altijd zover mogelijk te beperken. Mede dankzij onze wereldwijde DNS oplossing is uptime bij ons zo hoog, maak dus ook gebruik van een betrouwbare hosting partner en sluit direct jouw hosting pakket naar wens af!

We staan voor je klaar om ook jouw website die hoge uptime te kunnen bieden.