Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Wat is een mailprogramma?

Wat is een mailprogramma?
MijnHostingPartner

Wat is een mailprogramma?

Er zijn een aantal verschillende manieren hoe je jouw email adressen kunt gaan gebruiken, veel mensen zullen hier niet veel aandacht aan besteden. En simpelweg van onze webmail gebruikmaken. Dit is echter niet de enige optie, en zodra je meerdere email adressen tegelijk wilt beheren kan dit ook lastiger zijn met enkel de webmail. Laten we in deze blog post behandelen wat een lokaal email programma is, en hoe jij dit kunt inzetten voor jouw email adressen. 

Een mailprogramma, mail client of mail app zijn allemaal verschillende termen voor hetzelfde. Een lokaal programma wat je installeert op je computer of telefoon om jouw mail adres te gebruiken. Dit kunnen er een hoop zijn, maar er zijn een aantal titanen onder de mail clients die velen al bekend mee zullen zijn. Microsoft Outlook, Apple Mail, en Thunderbird, zijn allemaal opties die al decennia aan ontwikkeling achter de rug hebben. Ook zijn er een hoop nieuwe programma’s die er bij zijn gekomen in de laatste jaren.

Welke je uiteindelijk voor gaat is voornamelijk een kwestie van je eigen smaak en eisen. Elke mail client heeft vrijwel dezelfde functies, het is echter allemaal net even wat anders ingedeeld. Of je hebt hier ook de mogelijkheid om een Exchange account op in te stellen.

Waarom zou je kiezen voor een mail programma? 

Het kiezen voor het gebruiken van een lokaal mail programma kan je doen vanwege een aantal redenen, de meeste mensen zullen echter een voorkeur hebben voor het gebruik van een bepaald programma puur omdat ze dit gewend zijn. Onze webmail is bijzonder krachtig en tjokvol functionaliteit, de meeste gebruikers zullen dit echter niet dagelijks gebruiken. Om enkel en alleen mail te ontvangen en versturen kan je ook een eenvoudige mail client gebruiken waar je bekend mee bent. 

Een van de grotere voordelen van een email programma is, dat je hier meerdere email adressen tegelijkertijd mee kunt gebruiken. Onze webmail is enkel geschikt wanneer je inlogt in 1 email adres. Wil je ook een ander email adres inzien, dan dien je eerst uit te loggen en hierna in te loggen. Ook kan je meerdere email providers eenvoudig tegelijkertijd gebruiken. Bijvoorbeeld het email adres van ons met je eigen domeinnaam, 1 email adres van je persoonlijke gebruik zoals Gmail of Hotmail. En enige andere email adressen waar je over kan beschikken. 

Wanneer dit het geval is kan je dus wat gemakkelijker gebruikmaken van al deze email adressen vanaf een plek. Het enige wat dan noodzakelijk is, is dat je de email adressen instelt in je gekozen programma. Gelukkig hebben wij voor vrijwel elke mail client een artikel voor je klaarstaan hoe je dit kunt doen in onze kennisbank. 

Kies bij het instellen voor IMAP

Over het algemeen raden we aan om een IMAP verbinding in te stellen binnen je Email programma, een IMAP verbinding houdt een connectie met de server van ons open. Wat betekend dat dit beter samenwerkt zodra je het email adres op meerdere apparaten hebt ingesteld. Met een POP verbinding kan dit namelijk nogal eens foutlopen, of niet gelijk lopen. Waardoor je belangrijke mail kan missen.

IMAP houdt alle mail op de server, en er kan met meerdere apparaten gebruik van worden gemaakt. Zo kan je jouw mail dus actief gebruiken op zowel een telefoon als op je desktop bijvoorbeeld. 

Exchange

Exchange is een upgrade die je kan overwegen wanneer je jouw email voornamelijk zakelijk gaat gebruiken. Exchange is een verschillende techniek wat ervoor zorgt dat er altijd een verbinding is tussen jouw apparaten en de mailserver. Je bent niet langer afhankelijk van de synchronisatie frequentie van IMAP of POP voor nieuwe mail, maar krijgt direct zodra je een nieuwe mail ontvangt gelijk een notificatie hiervan. 

Dankzij deze push berichten kan je dus  altijd er zeker van zijn dat je geen mail mist. Ook wordt jouw agenda over al jouw apparaten standaard mee gesynchroniseerd. Zodat je ook geen afspraken mist of taken op bepaalde apparaten. Hierdoor kan je dus het beste gebruikmaken van een Exchange email adres als je dit zakelijk in wilt zetten, of deze bijkomende functionaliteit mist in een regulier email adres. 

Wil jij ook gebruikmaken van betrouwbare email hosting? Neem dan nu jouw pakket af bij MijnHostingPartner.nl!