Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Wat heb je nodig voor een goede website?

Wat heb je nodig voor een goede website?
MijnHostingPartner

Wat heb je nodig voor een goede website?

Een goede website kan een hoop verschil maken in je maandelijkse cijfers, met een goede website kunnen gebruikers je namelijk makkelijker vinden. Overtuigd worden om klant van je te worden, of anderzijds een positieve actie uitvoeren. Een goede website is met moderne tools makkelijker dan je denkt. Laten we een kijkje nemen naar de punten die een goede website onderscheid van een slechte.

Gebruiksvriendelijk design en Snel

Een website is natuurlijk maar zo goed als je er ook fatsoenlijk gebruik van kunt maken. Houdt jouw website daarom in elk geval geschikt voor mobiele apparaten. Zelfs als je bijvoorbeeld software verkoopt voor enkel desktop. Met mobiele apparaten wordt er namelijk meer op je website gekomen dan je wellicht denkt. 

Een goed te gebruiken website is naast mobielvriendelijk ook snel in gebruik, met onze SSD hosting beschik je over de juiste fundering om jouw website zo snel mogelijk te maken.  

Een gebruiksvriendelijk design is ook van toepassen op de navigatie van je website, zorg dus voor duidelijk menu’s en een pagina-indeling die logisch is. Gebruik ook korte lijntjes om gelijk bij de nodige informatie te kunnen komen. En er dus geen tien pagina’s doorlopen hoeven te worden om met iemand in contact te komen. Verder is gebruiksvriendelijk design ook het gekozen lettertype en het geschikt maken hiervan voor het lezen op verschillende formaten schermen. Een licht lettertype op een lichte achtergrond kan er ook voor zorgen dat dit minder goed te lezen is. Zorg dus voor een sterk contrast tussen dergelijke zaken, en dat enige informatie snel in te zien is. Zonder moeite te hoeven doen om dit te lezen. 

Content

De content zelf is ook een ontzettend belangrijk item op elke website. Geen website kan namelijk bestaan zonder content, en verdient zijn bestaansrecht hiermee. Content kan in vele verschillende vormen en maten komen. Maar is in de meeste gevallen een combinatie van tekst en media zoals afbeeldingen, audio en video. Content kan ook een tool zijn die je op het internet beschikbaar maakt, als je dit wat breder neemt dan is ook bijvoorbeeld google.nl een vergelijkbare site hiermee. Op de website zelf staat namelijk niet veel, maar je kan wel de zoek functionaliteit gebruiken om alles te vinden op het internet. 

Content dien je uitdagend, informerend, activerend te maken en ervoor zorgen dat dit een rol vult op je website. Met de juiste content kan je dus de bezoekers aansporen om een actie te verrichten. Of dit nu een bestelling plaatsen is, een inschrijving in een nieuwsbrief of een fysiek bezoek inplannen in de winkel. De mogelijkheden hierin zijn eindeloos. 

Beveiliging 

De website kan nog zo perfect zijn, als die echter niet veilig is in het gebruik dan kan dit ernstiger gevolgen hebben. Beveiliging van je website begint al in de gekozen manier waarop je de website maakt. Met een Content Management Systeem worden de meeste websites in gemaakt, jouw taak hierin is om dit tijdig bij te werken en up te daten naar de laatste versies. Als ook enig onderdeel wat je extra installeert op je website zoals een plug-in of thema. 

Verder is het voor elke bedrijfswebsite noodzakelijk zodra je ook maar iets met persoonlijke gegevens verwerkt, om een SSL certificaat te installeren op je website. Hier bestaan gratis opties voor die ook bij MijnHostingPartner.nl mogelijk zijn. Maar raden we aan om een betaald SSL certificaat af te sluiten van Sectigo. Hier is namelijk garantie op te geven en geeft ook enig voordeel aan het ranken binnen de zoekmachine Google. 

Doel van een website moet duidelijk zijn 

Het doel van een website moet tevens ook duidelijk zijn bij het bezoeken hiervan, een website zonder duidelijk doel kan niet interessant genoeg zijn om lang op te blijven voor een bezoeker. De spanningsboog is bijzonder kort op het internet, en er kan al minder dan 3 seconden voor nodig zijn voor een bezoeker om te bepalen of ze wel doorgaan op je website. 

Het is dus zaak om ervoor te zorgen dat jouw website niet alleen gebruiksvriendelijk is, maar ook de aandacht grijpt met opvallende kleuren en Call to actions zoals dit genoemd wordt. Dit zijn heldere boodschappen die uitnodigen tot actie. Zoals het nu aanschaffen, of nu contant opnemen. 

Wil jij ook een goede website starten? Neem dan nu jouw pakket af bij MijnHostingPartner.nl voor de juiste fundering voor een scherpe prijs.