Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Waarom een Content Management Systeem belangrijk

Waarom een Content Management Systeem belangrijk
MijnHostingPartner

Waarom een Content Management Systeem belangrijk

Een Content Management Systeem of CMS in het kort is belangrijk voor vele redenen. Er worden zaken gemakkelijker gemaakt zoals het publiceren van content, het ontwerpen van je website en het bijhouden met de laatste techniek. In deze blog post lichten we toe hoe een CMS ook voor jouw website belangrijk is.

Met een Content Management Systeem maak je alledaagse zaken gemakkelijker, niet alleen voor jezelf, maar ook anderen die ook aan jouw website werken en je collega’s. Je kan orders verwerken met een webshop oplossing, een blog schrijven zonder oponthoud en het design van een website met een knop omgooien. Ook kan je verschillende accounts instellen met de meeste Content Management Systemen, de redacteur beheerd artikelen en publiceert ze. De schrijvers hebben alleen toegang tot de inhoud van een website, niet tot de live gang van content. En medewerkers kunnen alleen toegang krijgen tot een bepaald onderdeel. 

Statische sites, wat voor nut hebben ze nog? 

Statische websites beschouwen we in dit artikel als websites die na het maken, niet of nauwelijks veranderen. De website wordt bedacht, uitgewerkt en live gezet. Dit is vaak het geval met bedrijfswebsites, waar alleen aandacht wordt besteed aan een online aanwezigheid. Het bedrijf heeft dan een website waarop ze gevonden kunnen worden, een aantal projecten worden uitgelicht en hoe er in contact mee te komen is. That’s it. 

Maar heeft dit in 2020 nog veel toegevoegde waarde? Je kan dit ook zien als een simpele vermelding in een telefoonboek. Alleen dan iets opgeleukt. Potentiele klanten die specifiek naar jouw bedrijf zoeken zullen hem vinden. Maar hoe vinden potentiele klanten je die naar meer generieke informatie op zoek zijn? Niet met alleen een statische pagina. Hiervoor zijn blog posts nodig, frisse content op je website en het actief promoten en actualiseren van je content, cursussen of producten. 

Een statische website die handgemaakt is door een kennis, reclame bureau of andere manier kan niet eenvoudig bewerkt worden. En verliest steeds meer zijn waarde naarmate het web interactiever wordt en steeds meer waarde toe kan voegen voor jouw bedrijf. Zodra je voor elke kleine wijziging of nieuwe media afhankelijk bent van een derde partij zal dit niet alleen demotiverend kunnen werken, maar is altijd een obstakel waar je eerst overheen moet. 

Een Content Management Systeem geeft je de kans om zonder inhoudelijke technische kennis ook zelf wijzigingen aan te brengen aan je website.

Waarom het toevoegen van nieuwe content of inhoud belangrijk blijft

Met het periodisch toevoegen van nieuwe content, in de vorm van blog posts, social media en frisse pagina’s op je website maak je meer kans om gevonden te worden door potentiele klanten. Je kan ervoor kiezen om met jouw bedrijf te adverteren op zoekmachines of social media. Maar als er een pagina geadverteerd wordt die niet dynamisch is en alleen maar je vraagt om naar een nummer te bellen voor meer informatie of een afspraak. Dan verlies je een hoop leads. 

Frisse content waarin je jouw laatste nieuws deelt, een nieuwe strategie of techniek voor jouw doelgroep, of je laatste projecten uitlicht geeft meer de optie voor nieuwe klanten om geïnteresseerd te raken in jouw diensten. Of over te halen om te delen of andere interacties aan te sporen zoals het verzamelen van email adressen. Waardoor je die potentiele klant op een later stadium wel kunt overtuigen. 

Content Management Systemen zijn makkelijk

Wat Content Management Systemen makkelijk maken is dat een website door iedereen te maken is. Met de meeste Content Management Systemen kan je gemakkelijk een thema uitkiezen die de layout en design van je website vaststellen. Hierna de content of inhoud van je website gemakkelijk maken om live te zetten, en verder te werken aan je website. Vrijwel alle van deze Content Management Systemen zijn gemakkelijk te installeren in de hosting van MijnHostingPartner.nl met ons control panel. Met een druk op de knop installeer je WordPress, Joomla, Drupal of Umbraco. En hierna is het een kwestie van de kennisbank artikelen volgen om de rest voor elkaar te krijgen. 

En mocht je een vraag hebben, daar is onze online chat voor. Onze enthousiaste collega’s staan voor je klaar om je snel verder te helpen met je website om ook een succes ervan te maken!

Het wiel hoeft niet opnieuw uitgevonden te worden 

In de meest populaire Content Management Systemen hoeft het wiel niet opnieuw uitgevonden te worden.

  • Zoek je een plek voor het schrijven en publiceren van content?
  • Een nieuw thema of uiterlijk live zetten?
  • Een contact formulier aanmaken op je site?
  • Statistieken toevoegen en bijhouden? 
  • Integratie maken met een betalingssysteem? 

Met een Content Management Systeem zit dit er allemaal standaard bij in. En hoef je niet telkens alles opnieuw uit te vinden. Het is lastig om een uniek probleem te hebben met een populair Content Management Systeem. Waar nog niet eerder iets voor is gemaakt of bedacht om op te lossen.

Niet iedereen is een developer

Waar vaak overheen gekeken kan worden is dat niet iedereen een developer is, wat voor jouw logisch klinkt is niet voor iedereen hetzelfde. De vaste schrijver die je in dienst hebt is bijvoorbeeld niet bekend met HTML zoals jij dit wel kan zijn. Het schrijven van een blog post in HTML kan langer duren voor velen dan het schrijven in een editor. Iedereen die niet onder een rots leeft is bekend met Microsoft Word, een Content Editor zoals Content Management Systemen hebben is niet zo anders om mee te werken.

Om het voor jezelf en je medewerkers makkelijk te maken kan je met een Content Management Systeem ervoor zorgen dat iedereen kan werken aan een website.

Het is niet spannend, het is niet moeilijk, iedereen kan een website maken met een Content Management Systeem. MijnHostingPartner.nl begeleid je met elke stap. 

Bestel nu jouw hosting pakket om direct te beginnen met jouw website met een Content Management Systeem.