Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Waar dient een moderne website over te beschikken?

Waar dient een moderne website over te beschikken?
MijnHostingPartner

Waar dient een moderne website over te beschikken?

Zodra je na begint te denken over het maken van een website dan zijn er een aantal zaken waarmee je rekening dient te houden. Laten we in deze blog post een kijkje nemen hoe een moderne website in elkaar steekt. En met welke punten je rekening dient te houden. 

Een moderne website dient over verschillende functies en kenmerken te beschikken om te voldoen aan de behoeften en verwachtingen van de bezoekers en de eigenaar van de website. Hieronder volgen enkele belangrijke aspecten waar een moderne website aan zou moeten voldoen:

Snelheid: Een moderne website moet snel laden. Indien bezoekers langer dan 3 seconden moeten wachten wordt er al snel afgehaakt. Er zijn verschillende factoren om de laadtijd van een website te verbeteren, denk hierbij aan het afsluiten van een snel SSD hosting pakket. En het optimaliseren van afbeeldingen en bronnen.

Goede navigatie: De website moet een logische en gemakkelijk te begrijpen navigatie hebben. Dit betekent dat bezoekers gemakkelijk de informatie kunnen vinden waar ze naar op zoek zijn. Het gebruik van een zoekfunctie en helder menu kan hiervoor al goed zorgen.  

Responsiviteit: De website moet op alle apparaten goed werken, inclusief desktops, laptops, tablets en smartphones. Dit betekent dat de website moet kunnen schalen en zich aanpassen aan verschillende schermformaten. Hier houden de meeste moderne oplossingen voor een website al standaard rekening mee. Maar dien je nog wel op te letten dat alles ook goed weergegeven wordt. 

Aantrekkelijk ontwerp: Het ontwerp van de website moet modern en aantrekkelijk zijn. Het moet passen bij de doelgroep en de boodschap van de website. Het is ook belangrijk dat het ontwerp consistent is en dat de stijl en het kleurenschema van de website overal worden toegepast. Je huisstijl is daarin dus een belangrijk item. 

Content management systeem (CMS)

Een moderne website is haast niet meer weg te denken zonder CMS. Dit maakt het gemakkelijker voor de eigenaar van de website om de inhoud bij te werken en te beheren zonder de hulp van een web ontwikkelaar. Een CMS is een softwaretoepassing die wordt gebruikt om digitale inhoud te maken, bewerken, beheren en publiceren. Een CMS stelt website-eigenaren en beheerders in staat om hun website-inhoud bij te werken en te beheren zonder de hulp van een web ontwikkelaar. Dit betekent dat website-eigenaren hun website-inhoud op een eenvoudige en efficiënte manier kunnen beheren, zonder technische kennis van codering. Of wachten op terugkoppeling van de website ontwikkelaar. 

Er zijn verschillende CMS-opties beschikbaar op de markt, waaronder WordPress, Joomla, Drupal, en Umbraco. Elke CMS heeft zijn eigen sterke punten en functies, en het is belangrijk om een CMS te kiezen dat past jouw behoeften. Wil je hier nog nader advies over? Neem dan even contact met ons op via de chat, of installeer simpelweg een aantal Content Management Systemen die je wilt uittesten. Jouw hosting pakket is verder een blank canvas. 

Hieronder zijn enkele van de belangrijkste voordelen van het gebruik van een CMS voor een moderne website:

Eenvoudig te gebruiken: CMS-platforms zijn over het algemeen eenvoudig te gebruiken en te begrijpen, zelfs voor mensen zonder technische kennis.
Gemakkelijk inhoud beheren: Een CMS maakt het gemakkelijk om inhoud op de website te beheren, inclusief tekst, afbeeldingen, video's en audio. Een vergelijkbare ervaring als Microsoft Word is hiermee vaak de werkwijze. 
Flexibiliteit: Met een CMS kunnen website-eigenaren eenvoudig nieuwe functionaliteiten toevoegen aan hun website, zoals contactformulieren, enquêtes, enz. 
Onderhoud: Een CMS heeft vaak automatische updates en back-up functies, wat het onderhoud van de website eenvoudig en efficiënt maakt.
Gebruikersrechten: Een CMS biedt vaak de mogelijkheid om verschillende gebruikersniveaus te definiëren en specifieke gebruikersrechten toe te wijzen, wat de beveiliging van de website verhoogt
Het gebruik van een CMS is essentieel voor een moderne website en biedt talloze voordelen voor zowel de website-eigenaar als de bezoekers. Het stelt website-eigenaren in staat om hun website-inhoud efficiënt en gemakkelijk te beheren en bij te werken, wat bijdraagt aan een positieve gebruikerservaring en het succes van de website.

Zoekmachine-optimalisatie (SEO): De website moet geoptimaliseerd zijn voor zoekmachines om hoger te scoren in zoekresultaten. Dit betekent dat de website moet worden geoptimaliseerd voor specifieke zoekwoorden en dat de inhoud relevant en van hoge kwaliteit moet zijn.

Beveiliging: De website moet goed beveiligd zijn om te voorkomen dat hackers toegang krijgen tot persoonlijke gegevens of andere gevoelige informatie. Dit kan worden bereikt door middel van het gebruik van SSL-certificaten, het toepassen van sterke wachtwoorden en het regelmatig bijwerken van software.

Sociale media integratie: Een moderne website moet worden geïntegreerd met sociale media platforms om gemakkelijk te kunnen delen en om een groter bereik te creëren. Dit kan worden bereikt door het toevoegen van sociale media knoppen op de website en door het toevoegen van sociale deelopties aan de inhoud.

Er is dus een aardige waslijst aan zaken die een moderne website optimaal maken. Een website kan jouw bedrijf of onderneming echter naar nieuwe hoogtes tillen en is het altijd waard om de nodige tijd, moeite en geld in te steken. Met de moderne oplossing door met een CMS te werken wordt veel van deze lijst al voor je uit handen genomen. Neem nu jouw hosting pakket af en start gelijk met het maken van jouw website!