Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Uptime meten

Uptime meten
MijnHostingPartner

Uptime meten

Uptime meten

Bij MijnHostingPartner.nl hebben wij een bijzonder goede uptime van de websites. Dit is mede dankzij ons stabiele platform en de regelmatige updates die wij uitvoeren. Zo blijven we altijd bij met de laatste techniek en kunnen we ervoor zorgen dat onze uptime zo hoog mogelijk is met 99,99%.Om uptime te monitoren zijn er diverse tools beschikbaar. Zo kan er een scheduled task voor aangemaakt worden in het control panel. Dit kan met de optie check website availability binnen je Hosting. Er zijn ook een aantal diverse online tools om dit te monitoren als je dit liever via een externe partij in de gaten houdt.
Wanneer het voor kan komen dat wij bijvoorbeeld onderhoud hebben dan melden wij dit altijd van tevoren in de aankondigingen op de website. En wij maken hiervoor gebruik van social media om onze klanten op de hoogte te stellen.

Een goede optie hiervoor is uptime robot. Dit is een gratis tool waar je tot 50 domeinen in de gaten kan houden met het gratis account. Wil je meer functies of meer domeinen dan is hier een betaald account voor te overwegen. De gratis variant kan tot 2 maanden aan logs onthouden en heeft geen sms of telefoon gesprek mogelijkheid.
We krijgen vaker van klanten foutmeldingen door met Uptime. Wanneer alles ok is met je website dan hoor je een 200 OK terug te krijgen. Als er door een automatische update van bijvoorbeeld een WordPress hosting website een 500 error ontstaat dan zie je dit ook terug in de status code. Dergelijke foutmeldingen staan verder los van de garantie van onze Uptime. Aangezien dit website gerelateerd is.

We raden altijd daarom aan om automatische updates strak in de gaten te houden. En extra logging hierop te zetten.
Mocht je verder nog vragen hebben over uptime dan kan je altijd even een ticket aanmaken richting de helpdesk of een online chat starten. Uptime blijft een van de hoofddoelen van een hoster en nemen we dus altijd vrijwel direct op.