Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Sterke domeinen wat wordt hiermee bedoeld

Sterke domeinen wat wordt hiermee bedoeld
MijnHostingPartner

Sterke domeinen wat wordt hiermee bedoeld

Zodra je al een poosje in de website wereld zit dan zullen een aantal termen je wel bekend voorkomen, je weet hoe website hosting is opgebouwd, weet wat een Content Management Systeem is, en weet waar je moet zijn voor de website bestanden. Maar zodra je wat verder gaat dan zal je nog meer termen tegen gaan komen waar je jezelf eerst even voor dient in te lezen. Sterke domeinen kan hier een van zijn. In deze blog post behandelen wat een sterk domein precies inhoudt, en waarmee dat bepaald wordt. Laten we beginnen. 

Sterke domeinen slaan niet perse op de naam zelf, elke domeinnaam kan een bepaalde weging met zich meebrengen. In de wereld van internet marketing en zoekmachine optimalisatie zijn een hoop webmasters hiermee bezig om te verbeteren. Dit doen ze door een hoop verschillende werkzaakheden te verrichten om ervoor te zorgen dat hun domeinnaam meer waarde of autoriteit krijgt. Dit helpt jouw natuurlijke zoekmachine ranking namelijk als een van de meest belangrijke factoren. Laten we daarom kijken wat dit is en hoe je dit precies kunt gaan verhogen. 

De autoriteit van een domeinnaam

Autoriteit van een domeinnaam wordt bepaald door een hoop verschillende factoren, een van de meest belangrijke metrics is nog steeds anno 2022 welke domeinen of websites naar jouw website linken. Voor de Google Pinguïn update en de updates die hierna volgden was dit eenvoudiger. Met zogenaamde SPAM bommen was een domeinnaam snel en hoog te ranken in de zoekmachines. Dan werd een groot aantal links besteld van allemaal lage kwaliteit websites die dan opeens naar jouw website linkte zonder overeenkomende content of reden. 

Sinds de updates van Google die dit soort kunstmatige oppompen van een domeinnaam is dit een stuk minder eenvoudig geworden. Naar elke link moet kritisch gekeken worden of dit wel waarde toevoegt. En waar nodig wordt dit aangepast en verstoten via Google Search Console. De autoriteit of waarde van een domeinnaam is zowel voor jouw website belangrijk, maar ook belangrijk voor de websites die naar jouw linken. Als een kwalitatief laag domeinnaam naar je linkt dan zal dit minder impact hebben dan een sterk domeinnaam. 

Er zijn meerdere partijen die een score geven aan je domeinnaam, enige voorbeelden hiervan volgen hieronder. 

Verschillende partijen die hier een berekening voor hebben

Het is niet of Google je dit uiteraard op een bordje geeft, bepaalde metrics, zoals het exacte proces en stappenplan hoe websites gerankt worden, worden door Google dicht bij de borst gehouden. Dit is namelijk wat hun apart zet ten opzichte van andere zoekmachines. Als andere bedrijven die volume of algoritmes ook hebben dan zou hier geen reden voor zijn om speciaal Google te gebruiken. 

Sterke domeinen wat wordt hiermee bedoeld

Bepaalde partijen die hun dienstverlening hebben gebaseerd op het beter beschikbaar maken van websites op de verschillende zoekmachines hebben hier daarom hun eigen formules voor die dit voor je uit handen kunnen nemen. Die scores hebben verschillende namen. De meest bekende tools hiervoor zijn van Moz.com, Ahrefs en SemRush. Deze drie zijn de populairste tools om ervoor te zorgen dat jouw website beter op de kaart komt te staan. Maar zijn natuurlijk niet de enige opties hiervoor. 

Zodra je een website gaat verkopen of een kijkje neemt op een website marktplaats dan zal je deze scores ook vermeld zien staan. Hoe hoger de scores, hoe meer de website of domeinnaam waard zal zijn. Met een korrel zout uiteraard.

Deze score verhogen, jouw domein sterker maken

Nu je jouw score weet dankzij de tools van Moz, Ahrefs en SemRush wil je natuurlijk weten hoe je dit kunt verbeteren. Dat kan nog wel eens een moeilijke opgave zijn, en een investering van tijd, geld en mankracht vereisen. Voor het verzamelen van links of backlinks zoals ze officieel heten van sterke domeinen zal je merken dat dit niet voor niets gaat. Elke website die ook maar een klein beetje tractie krijgt zal hier al gauw voor een vermelding een investering van een aantal honderd euro voor vragen. En voor websites die hier hun markt van maken zal dit al gauw oplopen tot in de vele duizenden euro’s. Website eigenaars zijn namelijk niet meer zo happig op het zomaar linken naar een andere partij. Dit kan namelijk ook gevolgen hebben voor hun eigen scores en vermeldingen. 

Wat je nu zult zien naarmate jouw website ouder wordt is het verzamelen van zekere SPAM links, websites die in het leven zijn geroepen om enkel het web af te schrapen, scores te verzamelen en informatie. Om hierna snel weer in de vergetelheid te raken. Zodra je comments of berichten aan hebt staan in bijvoorbeeld je WordPress website dan zal je zien dat je overspoelt wordt met berichten, dit zijn allemaal crawlers die ervoor zijn ingehuurd om lage kwaliteit backlinks te scoren. Een SPAM actieplan op elke website waarop je berichten aan hebt staan is dus zeer zeker aan te raden. 

Uitdagende teksten publiceren en uitnodigen om te delen 

De meest effectieve methode die tegenwoordig wordt aangeraden om jouw domein autoriteit omhoog te krijgen is in zee gaan met diverse projecten. Open source projecten zijn bijvoorbeeld altijd op zoek naar investeerders die ze terug belonen met een backlink op hun partner pagina. Verder zijn uitdagende teksten op jouw landingspagina’s en artikelen belangrijk, des te leuker deze gevonden worden des te eerder zullen deze gedeeld worden op Sociale Media, en uiteindelijk ook gedeeld worden op reguliere websites. Een vermelding van een prominente partij kan jouw bedrijf, blog of portfolio al gigantisch helpen met je resultaten. Blijf dus altijd op de hoogte van de partijen in je diverse cirkels, en probeer hier altijd proactief mee om te gaan. 

Kijk ook eens bij onze dochteronderneming MijnWebdesignPartner.nl, we kunnen je hierbij van dienst zijn met alles tot betrekking van SEO. Dus ook jouw domeinnaam autoriteit. Neem nu contact met ons op om te kijken wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen!