Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

SSD hosting, past het bij mij?

SSD hosting, past het bij mij?
MijnHostingPartner

SSD hosting, past het bij mij?

Iedereen is wel bekend met normale harde schijven en SSD schijven.Het is ook algemeen bekend dat de SSD schijven een stuk sneller zijn dan normale harde schijven.
Echter is het nog maar de vraag of je wel SSD Hosting voor je website nodig hebt.Het kan namelijk ook zo zijn dat je dit helemaal niet nodig hebt omdat je website standaard al snel is.

Wanneer heb ik het nodig?

Wanneer je bijvoorbeeld een simpele Blog website hebt of alleen een informatieve website dan zal je dit niet snel nodig hebben.Dit heeft er mee te maken met het feit dat er dan niet veel ingeladen hoeft te worden en dus bespaar je hiermee kosten.

Wanneer je bijvoorbeeld veel data op je website hebt zitten dan kan dit echter wel een groot verschil maken.Alles zal hierbij direct sneller ingeladen worden dan op een normale harde schijf, dit is dus echt een aanrader voor bedrijven.

Dit maakt het namelijk prettiger voor je bezoekers om de website te navigeren.

Verschil tussen een SSD en een HDD

Misschien vraag je je nu af hoe het komt dat een SSD sneller is dan een normale harde schijf.Dit heeft voornamelijk met de technieken in de schijf zelf te maken.

Een harde schijf maakt namelijk gebruik van bewegende onderdelen terwijl een SSD schijf dit niet doet.Dit zorgt er voor dat een harde schijf langzamer is dan een SSD schijf en hierdoor gaan ze ook sneller kapot.

Vanwege de bewegende onderdelen maakt een harde schijf ook een stuk meer lawaai dan een SSD schijf.Een SSD schijf gebruikt namelijk de zogenaamde flash techniek, hierdoor zijn ze ook direct een stuk sneller.

Zijn normale harde schijven langzaam?

Als je gebruik maakt van normale hosting vraag je je misschien af of je website te langzaam is.Gelukkig zijn normale harde schijven tegenwoordig ook ontzettend snel.

Het grootste voordeel hiervan is dat je voor een lage prijs alsnog een hele snelle website kan hebben.Als hobbyist of beginnend bedrijf is dit dus een goede reden om voor een normale harde schijf te kiezen.

Je bespaart hiermee dan jaarlijkse kosten en je hebt toch de mogelijkheid om goedkoop te beginnen met je website.Zo kun je als beginner gemakkelijk aan de slag gaan zonder al te veel kosten te maken.

Mocht je hier verder nog vragen over hebben dan kan je altijd kijken of er een chat medewerker beschikbaar is.Indien niemand op de chat aanwezig is dan kan je altijd een ticket aanmaken richting onze helpdesk.