Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Schijfrechten voor een WordPress website

Schijfrechten voor een WordPress website
MijnHostingPartner

Schijfrechten voor een WordPress website

Schrijfrechten voor een WordPress website zijn gemakkelijk in te stellen en kunnen gebruikt worden om te werken aan je WordPress website zonder onderbrekingen. Dit komt echter wel met een aantal kwetsbaarheden indien je overal schrijfrechten op activeert op je WordPress website hosting. In dit artikel lichten we toe hoe je de schrijfrechten kunt configureren om veilig te werken, en makkelijk. Laten we beginnen. 

De schrijfrechten bij MijnHostingPartner.nl zijn in te stellen via het Control panel, op het moment van schrijven zijn we er ook mee bezig om dit naar het klantenpanel te krijgen. Dit is dus in de toekomst ook mogelijk om via die manier in te stellen. Kennisbank artikelen hiervoor worden dan aangepast waar nodig. Voor nu is naar het control panel te gaan en naar de filemanager. De volgende rechten zijn nu in te stellen om te werken met WordPress zonder onderbrekingen.  

Rechten voor WordPress

WordPress rechten instellen binnen Windows gaat dus via de filemanager. Maar welke rechten zijn het veiligst om mee te geven? Tijdens de installatie en de eerste zaken opzetten van een WordPress website is het makkelijk om even volledige schrijfrechten mee te geven. Zodra je hiermee klaar bent is de beste optie om alleen even de schrijfrechten te activeren op de wp-content folder en de onderliggende bestanden. Op die manier kan je normaal werken binnen WordPress en thema’s  en plug-ins tevens uploaden en updaten. En kan je ook normaal foto’s en media aanmaken en uploaden. Voor een groot deel van de gebruikers zal dit dus ruim voldoende zijn. 

Deze rechten geef je mee via de filemanager, vervolgens te navigeren naar de wwwroot. En hier op de map wp-content de schrijfrechten doorvoeren met de onderliggende folders. Hierna kan je werken zoals normaal in een WordPress website, en is jouw website beter beveiligd tegen misbruik. Dit is echter geen garantie en heeft nog wat meer stappen, deze gaan we hieronder verder behandelen.

WordPress updates tijdig installeren

Om ervoor te zorgen dat een WordPress website naar behoren blijft werken, snel en veilig blijft is het van belang dat je tijdig updates installeert van WordPress zelf, de plug-ins en de thema’s die je gebruikt. En dat je ernaast zorgt dat je ook een goede backup strategie in acht neemt. WordPress staat erom bekend dat dit nog wel eens fout gaat met een plug-in updaten. En het kunnen restoren van een backup is daarbij een makkelijke stap om de website weer correct te laten functioneren. Voordat je een update installeert controleer je dus eerst of er een relevante backup is aangemaakt die onlangs is. Hierna kan je WordPress updates installeren zoals normaal met de schrijfrechten en hier met gerust hard verder aan werken. 

Een backup maken van een WordPress website is in te stellen met een plugin, of via het control panel met een scheduled task. Waar er automatisch bijvoorbeeld elke week een backup van wordt gemaakt. Wat je vervolgens kunt bijhouden en restoren waar nodig. Dit raden we sterk aan om automatisch in te stellen, en ook dit periodiek te controleren of alles in orde is. Dit voorkomt namelijk een hoop problemen. 

Content schrijven in WordPress

WordPress is een gemakkelijke manier om een website te maken, daarom is het ook zo populair om te gaan gebruiken. Met  een aantal snelle stappen ben je zo onderweg met het maken van je website hosting. De schrijfrechten zijn hier 1 van. Het alledaagse werk aan een WordPress website zal natuurlijk voornamelijk het werken aan content zijn. Met het uitbreiden van een aantal rechten kan je ervoor zorgen dat dit dagelijkse werk eenvoudiger gaat en zonder problemen. Zo kan je gemakkelijk afbeeldingen uploaden en verdere content maken zonder verdere stappen. En kan je dus content maken zonder grenzen. 

Wil je meer tips over WordPress ontvangen en websites in het algemeen? Houdt dan ons blog in de gaten waar we interessante tips en trucs delen die jij kunt gebruiken om ook van jouw website een succes te maken! Neem nu jouw eerste stap voor een Website met MijnHostingPartner.nl en bestel nu jouw pakket om gelijk aan de slag te gaan.