Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Plaats advertenties op je WordPress website

Plaats advertenties op je WordPress website
MijnHostingPartner

Plaats advertenties op je WordPress website

Advertenties zijn een integraal onderdeel van het internet. Op bijna elke website vind je advertenties in alle soorten en maten. In feite zijn advertenties een van de meest betrouwbare manieren om bezoekers van uw website om te zetten in een inkomstenmodel. Advertenties hoeven vaak niet eens aangeklikt te worden om al inkomsten te genereren, en zijn daarom een betrouwbare optie als uw bezoekersaantallen stabiel blijven. Voor WordPress zijn er verschillende manieren om dit te bereiken. Verreweg de gemakkelijkste manier om dit te doen is Google AdSense. In deze blogpost bekijken we de eenvoudigste manier om dit in WordPress te doen.

Uw website registreren voor Google AdSense

Om uw website aan te melden voor Google AdSense, kunt u het proces starten bij Google. Hiervoor kunt u naar de volgende link gaan en u aanmelden met uw Google-account. Zodra je een van de Google-diensten gebruikt, heb je dit al. U kunt hiervoor ook een nieuw account aanmaken als u het bijvoorbeeld met uw nieuwe e-mailadres wilt gaan gebruiken.

Iedereen boven de 18 jaar kan bij Google AdSense een aanvraag indienen om advertenties op zijn website te laten plaatsen. Uw website moet echter aan een aantal voorwaarden voldoen. Websites voor volwassenen komen bijvoorbeeld niet in aanmerking om het AdSense-netwerk te gebruiken, en een aantal andere onderwerpen vallen ook onder de categorie "niet in aanmerking komend". De volledige lijst kan worden bekeken op de volgende link. Zorg er dus voor dat uw website geen reclame maakt voor of melding maakt van deze producten:

https://support.google.com/adsense/answer/10437795

Wat moet je op je website hebben om goedgekeurd te worden?

Uw website is misschien nieuw en heeft nog niet veel inhoud. In zo'n situatie is het beter even te wachten met het aanvragen van AdSense. En een maand of twee daarvoor moet je ervoor zorgen dat je meer inhoud hebt opgebouwd. Zorg ook voor een "Over ons"-pagina, een privacybeleid en een cookieverklaring, en een SSL-certificaat.

Bereid je goed voor voordat je een aanvraag voor Google AdSense indient, want als je eenmaal een afwijzing hebt ontvangen, kan het een langdurig proces zijn totdat de goedkeuring wordt verleend. Er is geen maandelijks aantal bezoekers dat u moet hebben voor Google AdSense, zoals bij andere aanbieders. Het is echter raadzaam om ten minste enkele bezoekers te ontvangen. Als je toch minder dan 1.000 bezoekers per maand hebt, krijg je ook een klein bedrag terug. En je kunt je nog steeds afvragen of het zinvol is. Advertenties hebben enkele nadelen: Uw website zal trager laden, en de gebruikerservaring van uw bezoekers kan eronder lijden.

Google AdSense activeren op uw WordPress website

Zodra u bent geaccepteerd voor Google AdSense, kunt u onmiddellijk beginnen met het activeren ervan voor uw website door een tag te plaatsen in de header van uw website. U kunt dit handmatig doen, maar het is gemakkelijker via een plug-in met WordPress. Google AdSense biedt ook de mogelijkheid om automatisch advertenties te plaatsen. Nadat u deze functie hebt geactiveerd, hoeft u alleen nog maar de code in de header in te voegen. Daarna verschijnen de advertenties onmiddellijk op de meest geschikte plaatsen. Zo kunt u al inkomsten genereren met uw website.

Het is altijd moeilijk te zeggen hoe hoog de werkelijke inkomsten uit de advertenties kunnen zijn. Afhankelijk van de niche waar uw website over gaat, kan dit een grote impact hebben. Voor verschillende niches zoals rechten en verzekeringen krijg je een hoger bedrag per klik of advertentie dan wanneer je bijvoorbeeld een sportwebsite hebt.

Plug-in om de AdSense-code in te voegen

De gemakkelijkste manier om de AdSense-code in de header in te voegen is het gebruik van een plug-in, omdat u daarvoor niet in de code hoeft te gaan en deze gewoon vanuit een menu kunt invoegen. Er zijn verschillende plug-ins die dit kunnen. Als u ook op zoek bent naar een SEO plug-in, dan is Slim SEO een goede optie voor deze taak. Dit biedt ook de mogelijkheid om code toe te voegen aan de header en footer van uw website. Als u hiervoor een aparte optie wilt, is Header and Footer Injector een goede optie.

Gebruikt u Google AdSense al om geld te verdienen met uw website? Laat het ons weten via de sociale media!