Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

PHP 5.6 komt ten einde

PHP 5.6 komt ten einde
MijnHostingPartner

PHP 5.6 komt ten einde

PHP 5.6 komt ten einde

Voor de meeste klanten van ons zal dit al geen probleem meer zijn, aangezien je altijd bij blijft met de updates van je code maak je natuurlijk al lang gebruik van PHP 7.x! Naast de veiligheid van jouw website heeft PHP 7.x ook een zeer positieve impact op de snelheid van je Hosting.
Er was al langer bekend dat PHP 5.6 kwam te vervallen, maar eind dit jaar 2018 is het dan echt zover. Wanneer je dus nog gebruikmaakt van de oudere PHP 5.6 versie dan wordt het hoog tijd om jouw website geschikt te maken voor PHP 7.x.

PHP en jouw website

Bij MijnHostingPartner.nl streven we ernaar om altijd voor te lopen op dergelijke updates aangezien dit grote impact heeft op je website. Of het nu een WordPress, Joomla, Drupal of enig ander PHP Content Management systeem is.
Weet je niet zeker of je gebruik maakt van PHP in jouw website of iets anders? Dan is er grote kans dat je PHP draait aangezien hier het merendeel (nog) van het internet op draait. De populaire Content Management Systemen zoals WordPress hebben hiervoor gezorgd door zonder enige codeer ervaring toch een website in elkaar te kunnen zitten.

Hoe kan je de laatste PHP versie selecteren?

Wanneer je de laatst beschikbare PHP versie wilt selecteren in jouw hosting space dan kan je dit gemakkelijk via het control panel doen. Je gaat naar websites in het control panel, selecteert jouw domeinnaam en gaat naar het tabblad extensions. Hier zie je gelijk de ASP.NET Hosting versie en de PHP hosting versie.

ASP.NET is een codeertaal die MijnHostingPartner.nl tevens ondersteund aangezien wij Windows IIS servers draaien. Wil je de stappen nog even aan de hand van screenshots wat duidelijker zien? Neem dan een kijkje in onze kennisbank. Hierin behandelen we de meeste zaken zoals dit aardig uitgebreid.

Wat veranderd er voor jou?

Met PHP 7.x gaat zoals gezegd de snelheid van jouw website omhoog. De snelheid van een website is namelijk ontzettend belangrijk, niet alleen voor je bezoekers maar ook voor zoekmachines zoals Google en Bing. Voor de rest verdwijnen er een aantal verouderde en onveilige functies. Denk hierbij aan de MySQL() functie die vervangen wordt door de opvolgers MySQLi en PDO. Wil je de volledige lijst van wijzigingen inzien? Kijk dan even op PHP.NET. Dit is de officiï«le website van PHP waar alles gedocumenteerd staat.
Als je nog vragen hebt over de impact op jouw website dan kan je altijd ook even online komen op de chat. Onze medewerkers kunnen je dan al gauw een duwtje in de juiste richting geven.