Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Online portfolio maken

Online portfolio maken
MijnHostingPartner

Online portfolio maken

Om jezelf op de kaart te zetten is het handig om een portfolio te maken. Een portfolio kun je immers gemakkelijk laten zien aan klanten, werkgevers en andere geïnteresseerden. Met een website zet je de volgende stap om jezelf ook online op de kaart te zetten. Laten we in deze blog post bekijken hoe je dit voor elkaar krijgt met maar enkele stappen. 

Een portfolio kan je helpen om die volgende baan of klus te krijgen. Met een portfolio op een website kan je er ook voor zorgen dat jouw werk actief of passief gevonden wordt. Dit kan door via Social media je portfolio actief te promoten. Of juist op een aantal zoektermen te focussen op je website om daarop gevonden te worden met je portfolio. Hierdoor kan je gevonden worden in zoekmachines zoals Google, met bijvoorbeeld beeldend kunstenaar Utrecht. Om maar even een voorbeeld te noemen. Er zijn een aantal andere stappen en zaken die bij een online portfolio komen te kijken. Hieronder gaan we bekijken wat deze stappen precies verder zijn. 

Domeinnaam keuze

De eerste stap die je zet om jouw portfolio op het internet te krijgen is het kiezen van een domeinnaam. Hiermee vinden klanten en bezoekers je op het internet en is het mogelijk om door iedereen de website te bezoeken. Een domeinnaam is met vrijwel elke extensie te registreren bij MijnHostingPartner.nl. En kan dus bijvoorbeeld .NL .be of .com zijn. Deze keuze is ook sterk afhankelijk van waar je jouw portfolio of diensten wilt gaan aanbieden. Als dit alleen in Nederland is dan is .NL de logische keuze. 

Verder is de domeinnaam zelf met een portfolio belangrijk om op jezelf af te stemmen, als je bijvoorbeeld een branding op je eigen domeinnaam of naam wilt maken. Oftewel een personal brand, dan kan je ervoor zorgen dat je domeinnaam hierop is afgestemd is. Als je het algemener wilt houden dan kan dit natuurlijk ook. Probeer een passende domeinnaam te verzinnen die je professioneel kunt houden en ook over 5 jaar nog kunt gaan gebruiken. Voor de rest ben je hier geheel vrij in. 

Pakket keuze SSD hosting 

De hosting pakket keuze voor een portfolio website is een makkelijke, met een SSD 25 pakket heb je namelijk alles gereed staan om zo jouw website te gaan starten. Je email te kunnen gaan gebruiken en een veilige plek te hebben om al je gegevens en data op te slaan. Plus natuurlijk ruim voldoende opslagruimte voor de meesten. Met maar liefst 25 GB aan totale opslagruimte. Hierdoor kan je duizenden foto’s, website bestanden en e-mails opslaan en serveren op het internet.Mocht je meer ruimte nodig hebben dan kan dit natuurlijk altijd snel geregeld worden met een upgrade.

Portfolio website opstarten

Om een Portfolio website op te starten kan je gemakkelijk gebruikmaken van een software programma wat WordPress heet. Met dit programma is het bijzonder eenvoudig om jouw eigen portfolio op te zetten. Installeer het simpel met het klantenpanel, en ga vervolgens gelijk aan de gang met een thema uitkiezen voor jouw portfolio. Met een thema wordt het je gemakkelijk gemaakt om jouw portfolio zo op te zetten. Het design wordt dan geheel voor je geregeld, en hoef je zelf weinig meer voor te doen. Met WordPress is het ook mogelijk om jouw website snel uit te breiden met content, verschillende pagina’s, of plug-ins te installeren. Waarmee je de website zo kunt aanpassen naar wens als mogelijk is. Bijvoorbeeld door een online webshop toe te voegen voor het kopen van jouw producten of diensten. Of een mooie layout of functie toevoegen die jouw foto’s het beste toelichten. Kom je er toch niet uit? Dan kan je natuurlijk altijd even op de chat komen bij ons om je verder te helpen. 

Portfolio Website vullen met werk

Een website dient natuurlijk wel gevuld te worden met jouw werk mocht je hier klanten mee willen aanspreken. Het maakt natuurlijk wel uit wat je werk precies is, heb je bijvoorbeeld beeldmateriaal wat je wilt toelichten, of ga je aan de gang met jouw diensten of software om dit aan te bieden? Dit maakt de website vullen met werk wellicht een langer proces of juist korter. Met een website is het in elk geval belangrijk dat je hier content in de vorm van tekst bij neerzet. Dit zorgt er niet alleen voor dat jouw bezoekers van de portfolio website wat te lezen hebben wat ze kan overtuigen. Maar ook dat jouw  website beter gevonden kan worden door zoekmachines zoals Google. `

Mocht je nu nog vragen hebben over het hosten van jouw portfolio website, het verbeteren hiervan of het hoger ranken in Google, neem dan eens vrijblijvend contact met ons op om te kijken wat we voor je kunnen betekenen. MijnHostingPartner.nl is jouw partner op het gebied van hosting, en het succes maken van jouw website.