Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Nederlandse computers minder vaak malware gevonden

Nederlandse computers minder vaak malware gevonden
MijnHostingPartner

Nederlandse computers minder vaak malware gevonden

Iedereen is zich tegenwoordig wel bekend met de term malware, het komt namelijk regelmatig in het nieuws.Dit zorgt er voor dat steeds meer mensen er bewust van worden wat het precies is.

Hierdoor zullen mensen ook meer oplettend zijn op bepaalde symptomen van malware.Microsoft heeft in een recent onderzoek ontdekt dat er steeds minder malware op computers van Nederlanders staat.

Hoeveel is het gedaald?

Misschien vraag je je nu af hoeveel het precies gedaald is.Vorig jaar was 1.51 procent van de Nederlandse computers besmet met malware.

Het is zo sterk afgenomen dat dit nu nog maar 0.86 procent is, dat is bijna de helft minder.Volgens Microsoft komt het dankzij hun eigen Windows Defender.

Dit is uiteraard alleen maar goed nieuws echter wordt malware nog altijd verspreid.Volgens Microsoft ligt het grootste beveiliging risico bij gebruikers die zich niet zo bewust zijn van de risico's.

Ook het gebruik van illegale software en streaming diensten zijn hierbij een groot risico.je dient jezelf niet alleen lokaal te beveiligen maar ook je eigen website.

Hoe beveilig ik mijn website?

Het is natuurlijk wel belangrijk om ook je hosting te beveiligen tegen malware.Zo dien je er bijvoorbeeld rekening mee te houden met de updates van je content management systeem.

Vooral bij systemen zoals WordPress is het belangrijk om dit in de gaten te houden.Dit heeft er mee te maken met het feit dat veel van deze updates veiligheid updates zijn.

Vaak worden er hierbij lekken gedicht die kwaadwillende mensen kunnen gebruiken om in je website te komen.Je wilt dit uiteraard niet dus het is belangrijk dat je updates in de gaten houdt.

Ook is het mogelijk om updates automatisch uit te laten voeren door Managed WordPress hosting.

Andere tips

Natuurlijk is dit niet het enige wat je kan doen om jouw website te beveiligen.Het is zo bijvoorbeeld ook om te raden om altijd je schrijf rechten uit te hebben staan.

Zo kunnen kwaadwillende gebruikers ook geen wijzigingen uitvoeren op je website waardoor je een stuk veiliger bent.Ook is het aan te raden om je admin pagina te verbergen.

Op WordPress websites kan je namelijk gemakkelijk op de admin pagina komen door /wp-admin achter de link te typen.Je kan dit dan bijvoorbeeld verbergen door middel van een plug-in, dit maakt het moeilijker om de admin pagina te vinden.

Mochten ze dan uiteindelijk toch de admin pagina vinden dan kan je hier ook inlog limieten op zetten.Denk hier bijvoorbeeld aan maximaal 3 inlog pogingen voordat het IP geblokkeerd wordt.

Mocht je hier verder vragen over hebben dan kan je altijd kijken of er een chat medewerker aanwezig is.Indien er niemand aanwezig is kan je ten alle tijden een ticket richting onze helpdesk aanmaken.