Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Microsoft raad bedrijven aan om geen gebruik meer te maken van Internet Explorer

Microsoft raad bedrijven aan om geen gebruik meer te maken van Internet Explorer
MijnHostingPartner

Microsoft raad bedrijven aan om geen gebruik meer te maken van Internet Explorer

Iedereen kent het programma Internet Explorer wel, het staat standaard op je computer en je kan er gemakkelijk het internet mee op.Microsoft heeft eerder deze week een blog post geplaatst waarin ze bedrijven aan raden om geen gebruik meer te maken van Internet Explorer.


Wij zullen dus in deze blog post een stukje geschiedenis van Internet Explorer behandelen en waarom Microsoft het afraad om hier nog gebruik van te maken.Voor jou Hosting is het uiteraard nog wel belangrijk dat jij je website in elke browser test, hieronder valt dus ook Internet Explorer.

De geschiedenis van Internet Explorer

Internet Explorer was voor het eerst gelanceerd in augustus 1995, het was toen een onderdeel voor Windows 95.Dit was toen echter een onderdeel van het Plus! pakket en was in latere versies als een gratis download gemaakt.


Internet Explorer was vroeger de meest gebruikte webbrowser, de browser heeft een piek gehaald in 2003 toen gebruikte namelijk 95 procent van de mensen deze browser.Echter is hierna het gebruik van de webbrowser flink afgenomen, dit heeft er mee te maken dat Safari en Mozilla Firefox uit kwamen.In 2008 kwam Google Chrome uit en dat is sinds dien de meest gebruikte browser in Nederland, meer dan de helft van Nederland gebruikt namelijk Google Chrome.

Waarom je geen Internet Explorer meer moet gebruiken

4 jaar geleden was Microsoft over gestapt op een nieuwe webbrowser, deze webbrowser is ook wel bekend als Microsoft Edge.Dit is het framework dat Google gebruikt voor hun webbrowser Google Chrome.
De meeste mensen zijn ondertussen al afgestapt van Internet Explorer, echter gebruiken veel bedrijven nog wel Internet Explorer.De reden is dat ze vaak webapplicaties hebben die ze ooit gemaakt hebben voor Internet Explorer.Hierdoor blijft het voor ze makkelijk om gebruik te blijven maken van Internet Explorer.


Een goede reden om als bedrijf zijnde over te stappen is omdat Internet Explorer geen nieuwe web standaarden ondersteund.Dit kan dus voor jou als bedrijf zijnde een veiligheid-risico zijn, wij raden persoonlijk altijd aan om over te stappen naar een andere browser.

De toekomst van Edge

Sinds Microsoft is over gestapt op Microsoft Edge ondersteunen ze Internet Explorer ook niet meer.Helaas is het nog zo dat Edge alleen beschikbaar is op Windows 10 dus als je gebruik maakt van Windows 7 of 8 kun je hier helaas nog geen gebruik van maken.Echter gaat Microsoft de komende weken bezig om een Edge versie te testen die gemaakt is in het Chromium is gemaakt, dit is het framework dat Google Chrome ook gebruikt.Hiermee zal Microsoft Edge onafhankelijk worden van Windows 10 en dan zul je hier gebruik van kunnen maken op Windows 7 en 8.


Indien je verder nog vragen hebt over Internet Explorer of Microsoft Edge dan kun je altijd kijken of er een chat medewerker beschikbaar is.Wanneer er geen chat medewerker beschikbaar is kun je natuurlijk altijd een ticket aanmaken richting onze helpdesk!