Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Meerdere talen op mijn website

Meerdere talen op mijn website
MijnHostingPartner

Meerdere talen op mijn website

Als je een website hebt dan is het wellicht interessant om hierop meerdere talen te hebben.Je kan dit doen door een knop op je website te plaatsen of door verschillende domeinnamen aan te schaffen.
Er zijn veel verschillende manieren om dit te realiseren op je Hosting.We gaan in deze blog post een aantal van dit soort methodes doornemen.

Verschillende domeinen

Wellicht een van de makkelijkste methodes om je website in meerdere talen te hebben is om hier meerdere domeinen voor aan te schaffen.Je kan dan voor Nederlandse bezoekers een .nl extensie gebruiker en voor Belgische .be.

Er zijn natuurlijk ook nadelen hieraan denk bijvoorbeeld aan de extra kosten voor alle domeinnamen die je erbij moet kopen.Voor je search engine optimization (SEO) dien je hier verder ook rekening mee te houden.

Het kan namelijk zijn dat je de zoekwoorden moet aanpassen omdat in andere talen de zoekwoorden niet even relevant zijn.Ook moet je van te voren controleren of deze domeinen niet geregistreerd zijn in andere landen.

Het zou immers best zonde zijn als de gewenste domein extensie al geregistreerd is.

Subdomeinen

Dit is een methode die heel erg lijkt op de verschillende domeinen methode alleen gebruik je hier subdomeinen.Je hoeft hiervoor dus geen extra domeinen aan te schaffen maar je kan hier gewoon 1 domein voor gebruiken.

De domeinen zien er dan uit als bijvoorbeeld uit als nl.JeDomeinNaam.com.Het voordeel hieraan is dat het hartstikke goedkoop is vergeleken met meerdere domeinnamen.

Een nadeel kan wel zijn dat het voor sommige bezoekers wat minder duidelijk is op welke website ze nou precies zitten.Vooral wanneer je een .nl extensie hebt kan dit verwarrend zijn voor bezoekers.

Een ander alternatief hiervoor is het gebruik maken van onderliggende mappen.In plaats van nl.JeDomeinNaam.com krijg je hier dan JeDomeinNaam.com/nl.

Dit kan voor de bezoeker wellicht iets overzichtelijker zijn dan wanneer je subdomeinen gebruikt.Het grootste voordeel hiervan is dat je de Hosting gegarandeerd op een plek hebt staan.
Een nadeel is wel dat het de snelheid van je website kan beïnvloeden.

Vertalen

Naast dat het belangrijk is dat je meerdere taal opties op je website hebt is het ook belangrijk dat de vertaling goed is.We raden het af om de website te vertalen doormiddel van bijvoorbeeld Google vertalen.

Dit heeft er mee te maken met het feit dat Google altijd alles letterlijk woord voor woord vertaald.Het kan dan zijn dat er in de andere taal dus helemaal niks van klopt.

Mocht je hier nog verder vragen over hebben dan kan je altijd kijken of een chat medewerker aanwezig is.Indien er niemand op de chat aanwezig is kan je altijd een ticket aanmaken richting onze helpdesk.