Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Malifide webshops herkennen

Malifide webshops herkennen
MijnHostingPartner

Malifide webshops herkennen

Online veiligheid wordt steeds belangrijker niet alleen voor jezelf maar ook in je eigen hosting space.Waar je op het internet tegenwoordig steeds beter op moet letten is of een webshop wel legitiem is of niet.

Het komt namelijk steeds meer voor dat er mensen opgelicht worden op een malafide webshop.Er zijn dan veel verschillende dingen waar je op moet letten voordat je een aankoop online doet.

We gaan in deze blog post doornemen waar je precies op moeten letten bij een online webshop.

Klanten ervaringen

Als je een online webshop ziet dan is het ook belangrijk dat je ook kijkt naar de ervaring van andere mensen.Nep webshops hebben hierbij namelijk heel vaak nauwelijks tot geen reviews op staan.

Mochten er wel reviews op staan dan is het ook handig om te kijken wanneer ze geplaatst zijn.Het wil bij dit soort websites namelijk nog wel eens voor komen dat ze allemaal op de zelfde dag geplaatst zijn.

Ook de inhoud van deze reviews zijn belangrijk, als ze allemaal op elkaar lijken dan is de kans best groot dat ze nep zijn.Je zal hierbij dan ook heel vaak zien dat er geen negatieve reviews tussen staan.

De contact gegevens

Bij vrijwel elke web winkel zal je een mogelijkheid tot contact voor eventuele support.Denk hierbij aan een telefoon nummer, e-mail adres, ticket systeem of een live chat.

Vaak zal je bij nep web winkels zien dat ze hier nauwelijks of geen contact gegevens op hebben staan.Als hier al een e-mail adres vermeld is dan zal je vaak zien dat het gaat om een gmail of hotmail adres.

Ook heeft een legitieme webwinkel altijd een KVK nummer vermeld staan op hun website.Je kan dit nummer dan vervolgens opzoeken om te controleren of dit een echte webwinkel is.

Te mooi om waar te zijn

Vaak kan je op een nep winkel terecht komen als je op zoek bent naar bijvoorbeeld dure spullen.Stel je eens voor je bent op zoek naar bijvoorbeeld dure Adidas schoenen van 200 euro.

Vervolgens kom je dan bijvoorbeeld terecht op een website als bijvoorbeeld "goedkoop-adidas-schoenen.nl"In plaats van 200 euro zijn de schoenen die je zoekt hier maar 60 euro bijvoorbeeld.

Dit klinkt natuurlijk te mooi om waar te zijn en dit is dan ook zeker het geval.Je zal dan zonder problemen de bestellingen kunnen plaatsen en betalen en soms ontvang je ook nog eens een bevestiging.

Het bestelde product zal je echter nooit ontvangen en contact zal verder ook niet mogelijk zijn.

Mocht je hier verder nog vragen over hebben kan je altijd kijken of er een chat medewerker beschikbaar is.Indien niemand op de chat aanwezig is kan je altijd een ticket aanmaken richting onze helpdesk.