Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Kosten besparen voor een website

Kosten besparen voor een website
MijnHostingPartner

Kosten besparen voor een website

In een website kan onverwacht best nog wat voor geïnvesteerd dienen te worden, een website bestaat namelijk vaak uit vele verschillende onderdelen waar het nodige aan kosten aan vastzit. Van het betalen van de rekeningen voor het adverteren van jouw website of bedrijf, in het onderhoud van de website zelf en de kosten voor het maken van content.

Een website voor een bedrijf wat net begint, een eigen freelance website of simpel passieprojectje kan daarom nogal wat kosten met zich meebrengen. Dit is echter met een paar slimme trucs en wat meer huiswerk flink op te besparen. Laten we een kijkje nemen naar diverse aspecten waar je gigantisch mee kan besparen voor het maken en runnen van jouw website!

Ontwikkel de website zelf

Het zelf ontwikkelen van een website geeft je vaak een grote kostenbesparing, logischerwijs zal het zelf maken van de website niet voor iedere situatie geschikt zijn. Maar met tools van tegenwoordig zoals WordPress, Joomla en anderen, kan je gemakkelijk een website in elkaar zetten met bestaande thema’s en minimale ervaring. Het enige wat vereist is voor het maken van je eigen website is het geduld om bepaalde zaken even ervoor te gaan zitten. En rustig kunnen kijken naar een foutmelding zonder in paniek te raken. Er gaat namelijk nog weleens wat niet in een keer met het maken van een website. 

Gelukkig hebben wij een uitgebreide kennisbank voor je klaarstaan die je door een hele hoop vragen heen loost door middel van uitgebreide screenshots en zelfs voor een hoop vragen een korte video voor je beschikbaar heeft. Zeker voor WordPress is er ook buiten ons een hele hoop te vinden op andere websites die je haarfijn uitleggen hoe wat in elkaar steekt. En ook op YouTube zijn hier zelfs hele cursussen beschikbaar. 

Tijd is dus de grootste investering die je kunt maken, als je zelf de website maakt. 

Kies een open source en gratis thema 

Behandeld in onze vorige blog post ook, een gratis en open source thema kan je de kosten hiervan ook besparen. Menig thema heeft een jaarlijks tarief wat betaald dient te worden om updates geleverd te krijgen. Of er is een eenmalige investering voor nodig om ervoor te zorgen dat jouw website er van gebruik kan maken. Met een solide gratis thema is een hoop te bereiken en kan jouw website er gelikt uitzien, zonder al te veel moeite. Met een van de gratis thema’s voor WordPress bijvoorbeeld gemaakt door Anders Norén, kan je een perfecte freelance website voor jezelf maken, een portfolio, een blog of een bedrijvenwebsite. Zonder dat je hier direct voor hoeft te betalen, of om de haverklap geconfronteerd wordt met een aanbieding voor een Pro versie te zien krijgt. Wel zo fijn. 

Schrijf je eigen content en maak hier een plan voor

Een andere grote investering in je website is de content, vrijwel elke website dient over content te beschikken. Of dit nu in geschreven vorm is, video of afbeeldingen. Met deze content maak je duidelijk waar jouw website over gaat. Of waarom een klant voor jouw bedrijf dient te kiezen. Websites hebben content in verschillende formaten, maar ook in andere kwantiteit. Een simpele website voor een bedrijf wat enkel als visitekaartje dient te dienen, hoeft enkel een introductietekst te hebben, een stukje overtuigende tekst en de nodige informatie die een klant zou nodig kunnen hebben. Zodra je echter met een blog gaat beginnen of een geschreven content website gaat beginnen, zoals een nieuwswebsite. Dien je de beslissing te gaan maken of je zelf alle content schrijft, of iemand hiervoor inhuurt.

Met een eigen bedrijf website kan het vele voordelen met zich meebrengen om ook tijd te investeren in een blog, hiermee kan je nieuwe klanten weten binnen te halen. Of anderzijds een groter publiek bereiken. Je kan ook vaak op meer zoekwoorden de focus leggen die je anders niet zou kunnen targeten. Meer hierover in de volgende alinea. 

SEO in plaats van direct adverteren

SEO of Zoekmachine Optimalisatie zorgt ervoor dat jouw website op een betere manier kunt weergegeven in de zoekresultaten van zoekmachines zoals Google. Het is vaak het doel om voor jouw hoofdzoekterm op nummer 1 te komen staan. Echter werkt dit in de meeste gevallen niet meer zo zwart wit. Zoekresultaten worden namelijk steeds meer gepersonaliseerd, en er is constante aandacht voor nodig om ervoor te zorgen dat jouw website goed gevonden kan worden.

Wat zoekmachines optimalisatie voor jouw website echter wel kan betekenen is dat zodra jouw website op hogere plekken wordt weergegeven in zoekresultaten is dat hierop geklikt wordt. En daarmee komt het grootste voordeel van SEO naar boven, hier hoeft niet betaald voor te worden per klik. Zoals dit wel met advertenties moet.

Dit betekend ook dat jouw website niet alleen is, ieder ander bedrijf in dezelfde tak van operen zal hier ook mee bezig zijn om te verbeteren. Er zit dus vaak meer werk mee gemoeid dan advertenties. Maar uiteraard hoef je hier niet direct voor een rekening voor te betalen elke maand. Wat natuurlijk een groot voordeel is. 

Plan bepaalde zaken voor jezelf in, voorkom problemen en daardoor kosten

Wat ook belangrijk is met elke website die je opstart of wilt beginnen is het onderhoud hiervan. Met elke website heb je namelijk te maken met updates die geïnstalleerd dienen te worden. Berichten die bijgehouden dienen te worden, Backups die weggeschreven worden en gecontroleerd dienen te worden. En ga zo nog maar even door. Het is belangrijk als je een website hebt om dus bepaalde zaken te agenderen en de verantwoordelijkheid te nemen om deze te onderhouden. Niet alleen voor het succes voor de website, maar ook de veiligheid hiervan.