Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Kan iedereen een website maken?

Kan iedereen een website maken?
MijnHostingPartner

Kan iedereen een website maken?

De wereld van IT en websites is vaak een mysterie voor vele mensen, met moderne tools en een wil om een paar daagjes je in te lezen kan door iedereen echter een website gemaakt worden. Laten we de basisstappen uitleggen in deze blog post. En hoe jij kunt beginnen met het maken van een website!

Een website kan elke organisatie, bedrijf of persoonlijk project naar het volgende niveau verheffen. Met een website heb je 24/7 een billboard voor je bedrijf actief die bezoekers kan informeren, activeren of overhalen tot een aankoop. Of je nu jouw ontwikkelde software wilt aanbieden, je mooiste kunstwerken wilt laten zien, of jouw fysieke winkel wilt uitbreiden met een webshop. Een website is verder een blank canvas wat je kan uitbreiden en indelen naar wens. 

Moderne tools die het eenvoudig maken om een website te maken

Webdesign en websites maken is niet meer een proces wat vereist om te kunnen programmeren, met moderne tools en andere handige onderdelen kan je zonder ook maar een regel code te hoeven tikken een mooie website neerzetten. Die geschikt is voor vele soorten verschillende projecten. Die moderne tools zijn er natuurlijk ook weer in verschillende vormen en maten, maar zijn bekend onder de verzamelnaam Content Management Systeem. Waar je dus de content van je website mee kunt beheren. Bepaalde Content Management Systemen zijn hier wat eenvoudiger in gebruik mee dan anderen, en kan je naast de content van de website, ook de gehele lay-out en andere zaken met een druk op de knop mee toepassen. 

De basis, het CMS

Het CMS of Content Management Systeem vormt  de fundering van jouw website, de keuze hierin is dus belangrijk om ervoor te zorgen dat jouw website op zijn best blijft draaien. De meeste mensen kiezen hier voor het Content Management Systeem WordPress om de website mee te maken. Dit is een CMS wat begon als enkel een manier om bloggen toegankelijker te maken, maar is uitgegroeid over de jaren heen tot een waardige manier om een brede keuze aan websites te maken. 

WordPress is bij ons eenvoudig met een druk op de knop te installeren en kan hierna gelijk gebruikt worden om jouw website mee te maken. 

De uitstraling, lay-out en design van een website geregeld door een thema

Na het CMS is geïnstalleerd kan je aan de slag met jouw website verder in te delen, elke website heeft natuurlijk een bepaalde stijl en uitstraling. Met WordPress en ook met andere Content Management Systemen werkt dit de installatie van een thema. Binnen WordPress kan je eenvoudig een gratis thema installeren die je met een druk op de knop actief kunt hebben. Hierna is het een kwestie van op een visuele wijze aan de slag om de puntjes op de i te gaan zetten. En bijvoorbeeld een leuk lettertype te activeren voor jouw website, jouw logo hierop te zetten en een helder menu maken zodat mensen de nodige informatie op jouw website kunnen vinden. 

Jouw website uitbreiden met extra functionaliteit

Om jouw website verder uit te breiden en enige missende functionaliteit toe te voegen kan je gebruikmaken van plug-ins en extensies. Dit zijn kleine aanvullingen op je website waar je bijvoorbeeld gelijk je statistieken mee in kunt zien, of een mooi contactformulier mee kunt maken. Let hier echter wel mee op dat je niet teveel plug-ins lukraak installeert. Dit kan namelijk ook een impact hebben op de snelheid en vooral beveiliging van je website. Wees dus kritisch op elk onderdeel wat je op jouw website installeert. En doe hier enig huiswerk naar voordat je overgaat op installatie. 

Bezoekers trekken naar jouw website

Om bezoekers te trekken naar jouw website kan je gebruikmaken van verschillende technieken, degene met de laagste drempel zijn vaak de organische resultaten die je kunt behalen op verschillende platformen. Oftewel kliks en weergaven waar je niet direct voor een advertentiebudget voor dient te hebben. Maar die je behaalt door zelf actief te zijn op Sociale Media en via de Google Zoekresultaten. Hier dien je wel de nodige moeite in te steken, omdat natuurlijk iedereen hiermee bezig is. Maar met enige toewijding zijn al snel resultaten hierin te behalen. 

Over elk onderdeel wat besproken is in deze blog post zijn artikelen te vinden in onze kennisbank, en voorgaande blog posts die diverse onderdelen behandelen. Vergeet ook niet om enige vragen even op te zoeken, geen probleem is namelijk uniek op het internet. En er bestaat een grote kans dat dit al eens behandeld is in een andere bron, of zelfs een stap voor stap YouTube Filmpje voor is gemaakt.

Begin dus ook nu met jouw eigen website, en neem jouw pakket af om gelijk te beginnen!