Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Je website voor mobiel optimaliseren

Je website voor mobiel optimaliseren
MijnHostingPartner

Je website voor mobiel optimaliseren

Als je een eigen website hebt dan is het belangrijk dat deze voor iedereen bereikbaar is.Ook voor gebruikers die je website op hun telefoon bezoeken is het belangrijk dat ze er zonder problemen op kunnen.
Websites dienen tegenwoordig namelijk goed geoptimaliseerd te zijn voor telefonisch gebruik omdat tegenwoordig de meeste mensen via hun telefoon je website bezoekenEchter gaat het optimaliseren voor mobiel gebruik niet vanzelf.In deze blogpost gaan we behandelen wat je precies behandelen wat je kan doen om de website te optimaliseren voor mobiel.

Maak het navigeren eenvoudig

Je zal het vast wel eens hebben meegemaakt, je zit in de trein en wilt een website bezoeken die helemaal niet voor mobiel gebruik is.Dit kan erg vervelend zijn omdat je dan moet wachten tot je op een laptop of pc zit.
Daarom is het erg belangrijk dat je met een mobile first principe werkt.Hiermee ontwikkel je websites standaard als eerste voor mobiele apparaten waardoor dit altijd werkt.
Vaak als je dit op deze manier wilt gaan doen dien je de navigatie van je website zo aan te passen dat dit een stuk makkelijker werkt.Zo is het voor mobiel aan te raden dat je veel gebruik maakt van navigatie menu's.
Op deze manier kunnen mensen gemakkelijk door je website heen klikken zonder eindeloos te moeten scrollen.Zorg daarom dat je altijd je website mobile first ontwikkeld, dit is ook een stuk gebruikers vriendelijker.
Als je gebruik maakt van een CMS (content management systeem) zoals WordPress dan zal dit bij de meeste thema's automatisch gaan.Zo hoef je je hier geen zorgen om te maken om dat je website niet mobiel vriendelijk is.

Kleine pagina's

Veel mensen die op hun mobiel een website bezoeken zullen dit doen via bijvoorbeeld 4G.Daarom is het belangrijk dat je webpagina niet al te groot voor bezoekers is.
Naast dat dit zal zorgen voor langere laadtijden zal dit ook meer data voor je gebruikers in nemen.Als je zorgt dat je pagina's snel ingeladen worden dan zal dit niet alleen data voor je bezoekers besparen maar je website wordt er ook nog sneller op.
Er zijn verschillende dingen die je kan doen om je website op je hosting sneller te maken.Denk hierbij bijvoorbeeld aan het activeren van GZIP.
Hiermee worden bestanden op de server verkleint waardoor alles direct een stuk sneller ingeladen wordt.Ook worden PHP bestanden in HTML bestanden omgezet en wordt de PHP code pas opgeroepen.

Vermijd scrollen

Iets wat je eigenlijk ten alle tijden moet vermijden op mobiele websites is lang scrollen.Wanneer mobiele gebruikers eindeloos moet scrollen om bij het gene terecht te komen wat ze zoeken is namelijk ontzettend vervelend.
Probeer daarom je website ook zo klein en compact mogelijk te houden zodat dit makkelijk voor gebruikers is.Dit kan je bijvoorbeeld doen door teksten kort te houden of door teksten op te delen in verschillende pagina's.
Niet alleen dien je de teksten van je website hier op aan te passen maar je dient ook je afbeeldingen hier op af te stellen.Zo dien je bijvoorbeeld de afbeeldingen kleiner te maken zodat gebruikers niet veel hoeven te scrollen om dit te zien.

Snelheid

Naast dat je website standaard snel moet zijn is het voor mobiele gebruikers extra belangrijk dat je website snel en compact is.Vaak als mensen via hun mobiel een website bezoeken dan is de kans aanwezig dat ze dit op hun mobiele data doen.
Je wilt dan niet dat ze direct al hun mobiele data kwijt zijn omdat ze je website willen bezoeken.Daarom is het van belang dat je zorgt dat je website snel ingeladen en niet teveel ingeladen wordt.
Je kan bijvoorbeeld GZIP activeren, dit is een techniek waarbij de bestanden op de server gecomprimeerd worden.Dit maakt de bestanden een stuk kleiner zodat ze sneller ingeladen worden en hiermee wordt je website dus een stuk toegankelijker is.
Mocht je verder nog vragen hebben dan je altijd kijken of er een chat medewerker aanwezig is.Indien er niemand op de chat aanwezig is kan je een ticket aanmaken via ons ticket systeem.Contact via Facebook of Twitter is ook mogelijk.