Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Hoeveel ruimte heb je nodig in een hosting pakket?

Hoeveel ruimte heb je nodig in een hosting pakket?
MijnHostingPartner

Hoeveel ruimte heb je nodig in een hosting pakket?

Deze vraag stellen een hoop nieuwe websitemakers, er komt namelijk van meerdere kanten ruimte aan bod met een website. Je hebt hierin ruimte nodig voor email voor al je adressen, ruimte voor je website bestanden en ruimte voor je database. Verder wordt de ruimte van een pakket ook verward met het dataverkeer. Deze aspecten en onderdelen gaan we dus behandelen in deze blog post, en zetten deze allemaal onder elkaar zodat je jouw beste pakket kunt uitkiezen!

Bij MijnHostingPartner.nl een totale beschikbare ruimte, niet verder onderverdeeld

Bij MijnHostingPartner.nl hebben we bij elk pakket duidelijk vermeld staan hoeveel totale ruimte beschikbaar is. Met het meest gekozen pakket, een Totaal SSD hosting pakket, beschik je standaard over 25 Gigabyte aan totale ruimte. Lees snel verder wat en hoe dit in elkaar steekt. 

Ruimte voor de website bestanden

Met een website is het erg afhankelijk per situatie hoeveel ruimte jouw website precies inneemt. Je hebt websites die amper boven de 1 mb aan gebruikte ruimte uitkomen, en je hebt websites die vele gigabytes aan data in gebruik nemen. Vaak zit de doorslag hierin in de media die gebruikt wordt op de website. Indien je vele duizenden foto’s en video’s upload en gebruikt binnen je website kan dit een hele hoop ruimte innemen.

Grote formaten afbeeldingen hebben vaak niet de juiste plek op een website, als er bijvoorbeeld gebruik gemaakt wordt van een minder optimale mobiel netwerk dan kan het veel vertraging opleveren om jouw website in te laden. Daarom wordt er vrijwel in elk scenario aangeraden om je afbeeldingen te optimaliseren voor het gebruik op het web. Dit houdt verder in door gebruik te maken van de juiste afmetingen, vaak is dit niet groter dan 900 pixels groot. Maar is afhankelijk van de door jouw gewenste afmetingen. Veel kleiner dus vaak dan standaard foto’s in worden gemaakt door de gemiddelde camera of smartphone. 

De standaard website bestanden die een website mogelijk maken zijn in de meeste gevallen niet het zwaarst of grootst, een standaard WordPress  installatie heeft bijvoorbeeld maar 70 mb aan ruimte nodig.

Kijk dus goed naar wat je wilt gaan gebruiken en hoeveel je hier nodig zult hebben. Een website met veel afbeeldingen kan nog steeds vaak onder de 1 gigabyte blijven, zolang de afbeeldingen gecomprimeerd worden. 

Ruimte voor de email adressen

Ruimte voor email adressen zal bij de meeste mensen wat sneller oplopen dan de website bestanden, met de vele nieuwsbrieven die bewaard blijven kan in de loop van de jaren een enkel mail adres zo toch uitgroeien tot een groot onderdeel van de data. De meeste gebruikers hebben met een email adres van 5 gigabyte voldoende ruimte voor vele jaren aan email. Bij MijnHostingPartner.nl is dit verder geheel zelf in te delen, en kan dit eenvoudig ingesteld worden via het klantenpanel en control panel. 

Ook email maakt dus uit van je totale ruimte bij MijnHostingPartner.nl, bij menig andere hosting partij is er een apart stuk ruimte per email. En ook een maximaal aantal email adressen hierop gezet worden. Dat is verder onbeperkt bij ons. 

Dataverkeer, wat is dit precies? 

Dataverkeer staat los van het aantal ruimte wat in beslag wordt genomen, en is bij MijnHostingPartner.nl onbeperkt en op fair use basis op al onze pakketten. Zelfs met onze voordeligste pakketten betekend dat mits de website geoptimaliseerd is vele duizenden bezoekers per maand aankan zonder enig probleem. Zodra er meer dan honderdduizenden bezoekers op maandbasis het geval is dan is altijd een passend voorstel te maken voor een VPS pakket. Wat meer is ingericht op dergelijk verkeer. Gedeelde hosting pakketten zijn hiervoor namelijk niet de beste fit voor. MijnHostingPartner.nl groeit verder met je mee waar nodig. 

Ruimte voor de database

Databases nemen over het algemeen maar een klein deel in van de totale ruimte van het pakket. Dit komt doordat databases informatie opslaan in tekst, of tekens. En dus over het algemeen aardig beperkt zijn in hoe groot deze zijn. Ook dit onderdeel maakt gewoon gebruik van je totale pakket grootte. Met uitzondering van de MS SQL databases. Deze grootte staat nog een keer apart vermeld onder je pakket of product. Verder kan je bij MijnHostingPartner.nl gebruik maken van MariaDB, MySQL 5 en MySQL 8. 

Hoeveel ruimte verbruik je nu precies binnen jouw pakket? Bereken dit gemakkelijk

Om eens in de zoveel tijd eens te kijken hoeveel totale ruimte je inneemt binnen je hosting pakket, dan kan je dit doen op twee plekken. Via de Filemanager in het control panel kan je met de functie Calculate Disk Space de taak aanzetten om de gehele inhoud te berekenen van de hosting space. Hierna kan je na een dag zien hoeveel ruimte erin beslag genomen wordt. Verder kan je als domein administrator in de mail zien hoeveel totale ruimte jouw domeinnaam verbruikt. Tel deze bij elkaar op en je hebt de verbruikte ruimte van je domeinnaam.

Zo kan je dus makkelijk berekenen wat er in beslag genomen wordt. Wil jij ook beschikken over zoveel ruimte voor jouw hosting pakket? Neem dan nu een pakket naar keuze af bij MijnHostingPartner.nl!