Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Hoe zet ik mijn website live?

Hoe zet ik mijn website live?
MijnHostingPartner

Hoe zet ik mijn website live?

Misschien ken je het wel, je bent weken bezig geweest met het maken van je website maar je moet hem nog online zetten.Naast het kiezen van de juiste hosting is het ook belangrijk dat je weet hoe je de website online krijgt.

Je kan hiervoor verschillende methodes gebruiken, denk hierbij aan FTP, onze file manager enzovoort.We nemen in deze blog post een aantal van deze methodes in deze blog post in behandeling.

FTP

Wellicht de meest gebruikte methode om websites up te loaden is over FTP.FTP staat voor File Transfer Protocol en wordt vaak gebruikt om bestanden op een server te zetten.

Een van de meest gebruikte FTP programma's is het programma FileZilla, voornamelijk omdat dit een makkelijk programma is.Om met de juiste FTP server te verbinden heb je natuurlijk ook de ftp gegevens nodig.

Je kan die aanmaken in het control panel van MijnHostingPartner, hier zal je een kopje ftp accounts zien staan.Vervolgens klik op je add en vult hier de gegevens in, en je hebt nu een FTP account.

Je kan hierna terug gaan in filezilla en je kan hier de server gegevens invoeren.Dit is altijd ftp.JeDomeinNaam.nl met poort 21, hierna kan je de bestanden van je website uploaden.

De filemanager

Uiteraard hebben wij op onze hosting ook een file manager waar je de bestanden in kan zetten.Je dient hierbij wel rekening te houden met dat je bestanden niet te groot kunnen zijn.

Als je bestanden te groot zijn dan zullen ze niet geupload worden en dan krijg je hierbij een foutmelding.Wanneer dit gebeurt dien je het bestand verder te uploaden via een FTP programma.

Uiteraard ondersteunen wij vrijwel elk CMS dat er beschikbaar is.Een kale installatie kan je verder ook uitvoeren via de webapp galary, je hoeft hier maar op 1 knop te drukken en de installatie wordt uitgevoerd.

Je website online bouwen

Dit is ook een techniek die veel gebruikt wordt is om de website die nog gemaakt moet worden online te ontwikkelen.Je kan hier uitstekend een subdomein voor gebruiken, hiermee kan je gemakkelijk je website testen zonder het live te zetten.

Hiervoor hoef je namelijk alleen je CMS up te loaden en te installeren, hierna kan je er volledig zelf mee aan de slag.Het voordeel hiervan is dat je direct je website kan testen in een online omgeving.

Mocht je hier verder nog vragen over hebben dan kan je altijd kijken of een van onze chat medewerkers aanwezig is.Indien niemand aanwezig is op de chat kan je een ticket aanmaken richting onze helpdesk.