Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Hoe voorkom je dunne content

Hoe voorkom je dunne content
MijnHostingPartner

Hoe voorkom je dunne content

Teksten en artikelen op een website zijn een vast item wat op elke website vaak een dagelijks of wekelijkse taak is. Met het maken van content  in de vorm van blog posts, nieuwe artikelen of producten of pagina’s dien je jouw content zo in te delen dat dit goed is voor de lezer en zoekmachines zoals Google. Maar hoe voorkom je dunne of thin content? Dat bespreken we in deze blog post. 

Thin content krijgt een penalty van zoekmachines zoals Google, en zorgt er dus voor dat je website minder hoog ranked in de zoekmachines. Dit is natuurlijk niet wenselijk. Het schrijven van content kan soms lastig zijn,  en blijft altijd nog wel veel werk. Kortere routes worden daarom altijd gezocht door webmasters. Maar dit kan gevaren met zich meebrengen. Laten we dit verder behandelen hieronder hoe je dit kan vermijden en oplossen wanneer je hier een penalty voor hebt gekregen. 

Schrijf meer

Niet altijd de oplossing natuurlijk, maar meer tekst wat gerelateerd is aan het onderwerp kan ervoor zorgen dat jouw pagina al niet meer geclassificeerd wordt als dunne content. Alle artikelen of pagina’s die minder dan 250 woorden hebben worden standaard gezien als dunne content, en maken dus een lage kans om te ranken in de organische zoekresultaten. Meer schrijven bij een lancering van een nieuw product of dienst, of gewoon in elk artikel wat je publiceert is dus een strategie die je toe kunt passen om dunne content te vermijden. 

Probeer echter geen onzin verhalen eronder te zetten puur en alleen omdat je nog woorden tekort komt. Houdt de content altijd relevant voor het originele idee van de pagina. En licht bijvoorbeeld wat meer toe aan de verschillende specificaties, een stukje design andere ontwikkelingen. En ga zo maar door. Op die manier maak je op een natuurlijkere manier een langere tekst. Een tip die we je hierin kunnen geven is om eerst met de indeling van een artikel te beginnen, in plaats van bovenaan te beginnen met schrijven. Zet alvast je koppen neer en probeer een idee te krijgen hoe je de tekst wilt hebben lopen. Dit kan je dan gebruiken om sneller de pagina uit te tikken zonder bij elke regel vast te zitten. 

Maak geen gebruik van AI gemaakte teksten

AI of Kunstmatige intelligentie is voor een hoop zaken handig, ook voor tegenwoordig het schrijven van teksten. Echter is dit (nog) niet goed genoeg in de ogen van Google om te ranken. Veel websites maken hier al gebruik van en proberen zo de kosten die je hebt van schrijvers te drukken. Google wordt echter steeds beter in dit te herkennen, en naar aanleiding van de gebruikerservaring is dit ook makkelijk te bepalen voor ze of dit een fijne tekst was om te lezen. In dat stadium is AI nog niet. 

Zorg voor originele en unieke content

Artikelen en content die je samen knipt van andere bronnen kan ook voor strafpunten zorgen. Zodra je er zelf geen of weinig moeite in steekt dan hoef je er ook geen spectaculaire resultaten van te verwachten. In het verleden voor een aantal Google algoritme updates, was het zo dat je met een link bom van lage kwaliteit sites een artikel van je website kunstmatig omhoog kon pompen. Dit is tegenwoordig niet meer het geval. Voor het ranken binnen Google en andere zoekmachines dien je de juiste content te maken voor de zoekopdracht, een goede interne link strategie hebben waarin je linkt naar relevante content. En ervoor zorgen dat jouw website hosting snel en goed leesbaar is. 

Originele content maak je natuurlijk zelf of laat je schrijven door een van je auteurs. Hierbij dien je erop te letten dat dit zelf gemaakte content is, en als je dit uitbesteed is het dus even belangrijk dat je hier een plagiaat scanner op loslaat. Wanneer deze tekst namelijk op een andere website al staat, dan kan je hiervoor ook weer een penalty krijgen. En je hier dus weer negatieve resultaten van verwachten. Het schrijven van content zelf of het vinden van de juiste schrijvers is dus altijd een belangrijk onderdeel.  Dit vertaald ook door naar de afbeeldingen die je gebruikt, natuurlijk gebruikt elke webmaster wel eens een afbeelding van een algemene site. Controleer echter wel of dit is toegestaan, en maak waar mogelijk jouw eigen foto’s. Voor een hoop websites en bedrijven is dit al voldoende om eens een middag te spenderen aan het maken van foto’s van jouw dienstverlening en producten. Dit kan al gewoon met een smartphone met een goede camera. Afbeeldingen voor het web dienen namelijk altijd toch gecomprimeerd te worden.

Low effort affiliate websites

Als je affiliate websites maakt die van lage kwaliteit zijn dan kan het ook zijn dat dit als dunne content wordt beschouwd. Wanneer je bijvoorbeeld nooit het product wat je reviewed nooit in je handen hebt gehad, en daarbij weinig toevoegt met een review. Dan heb je er grote kans op dat je hier een lage kwaliteit score voor krijgt van Google. Wellicht kan je dan ranken voor een aantal zoektermen, maar zodra er een concurrent een betere post of review maakt heb je er grote kans op dat jouw review verloren gaat in de zoekresultaten. 

Het is dus eigenlijk met alle websites zo dat je hier een hoop werk in de content dient te steken, enkel een kort stukje tekst is niet meer voldoende in de wereld van vandaag. Besteed hier dus altijd aandacht aan en zorg voor niet alleen meer tekst, maar ook hogere kwaliteit teksten. Dit doe je door meer te schrijven en content relevant te houden.