Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Hoe optimaliseer ik afbeeldingen?

Hoe optimaliseer ik afbeeldingen?
MijnHostingPartner

Hoe optimaliseer ik afbeeldingen?

Hoe optimaliseer ik afbeeldingen?

Op je eigen website heb je vast je eigen afbeeldingen staan, afbeeldingen geven je website namelijk een mooier uiterlijk.Je wilt hierbij natuurlijk wel een mooie afbeelding met een hoge resolutie, echter is dit niet altijd een goed idee.

Grote afbeeldingen nemen namelijk veel ruimte in op je hosting wat er voor kan zorgen dat het in laden een stuk langer duurt.Dit is uiteraard niet de bedoeling want je website moet namelijk wel snel zijn. Daarom behandelen we in deze blog post hoe je het beste je afbeeldingen kan optimaliseren.

Het formaat

Een van de belangrijkste dingen is het formaat van de afbeelding, het is namelijk aan te raden om altijd .jpg bestanden te gebruiken.Dit heeft er voornamelijk mee te maken met het feit dat .png afbeeldingen een stuk groter zijn dan .jpg bestanden.

Als gevolg hiervan duurt het langer om in te laden op je website, gelukkig is het makkelijk om afbeeldingen om te zetten.Het is namelijk mogelijk in Microsoft Paint om een png afbeelding te openen en op te slaan als jpg.Je zult dan direct het verschil van grootte in het bestand zien staan, hierna kun je het bestand op je hosting zetten.

De resolutie

Ook is het belangrijk dat je op de resolutie van de afbeelding let, als dit een hoge resolutie is zal het bestand zelf ook groter zijn.je kan dit in Microsoft Paint doen door op resize te drukken en vervolgens selecteer je pixels.

Hier zal je de resolutie van de afbeelding zien staan, het is aan te raden om niet een te grote resolutie hiervoor te gebruiken.De resolutie die je hiervoor het beste kan gebruiken is ook afhankelijk van waar de afbeelding staat.

Als dit bijvoorbeeld een kleine afbeelding is die midden op je web pagina staat dan kan een resolutie van 500 bij 500 pixels hierbij voldoende zijn.Wanneer dit bijvoorbeeld een afbeelding is die je direct op de voor pagina ziet staan dan kan het ook zijn dat een resolutie van 1500 bij 800 voldoende is.

Geef je afbeelding namen

Bij het uploaden van afbeeldingen denken de meeste mensen niet vaak na over de naam van hun afbeeldingen.Vaak zal de afbeelding dan 'foto1.jpg' of 'knipsel.jpg' heten, echter is het aan te raden om dit een andere naam te geven.

De reden waarom je dit moet doen is vanwege de SEO voor je website, dit betekent dus dat je hiermee hoger komt in Google.Als voorbeeld hiervan zal een afbeelding genaamd 'espresso.jpg' stuk meer zeggen dan 'knipsel.jpg' hiermee ben je dus makkelijker te vinden.

Mocht je verder nog vragen over dit onderwerp hebben dan kan je altijd kijken of een van onze chat medewerkers aanwezig is.Indien er niemand op de chat aanwezig is kan je natuurlijk altijd een ticket richting onze helpdesk aanmaken.