Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Hoe open ik mijn eigen webshop?

Hoe open ik mijn eigen webshop?
MijnHostingPartner

Hoe open ik mijn eigen webshop?

Als je een winkel hebt dan zal het wellicht wel interessant zijn om een eigen webshop te beginnen.Zo is het voor je een stuk gemakkelijker om je producten ook buiten je winkel te verkopen.
Alleen het kan best moeilijk zijn om een eigen webshop te beginnen.We gaan in deze blog post door nemen wat voor je stappen je moet nemen om je webshop te beginnen.

Kies de juiste hosting

Voordat je begint met het bouwen van een webshop is het belangrijk dat je de juiste hosting kiest.Hierbij dien je rekening te houden met een aantal verschillende zaken voordat je een keuze maakt.
Denk hierbij bijvoorbeeld aan je budget, de grootte van je website en welk CMS je wilt gebruiken.Ook dien je hierbij te kijken naar de support mogelijkheden van de webhoster.Zo heb je bij MijnHostingPartner een live chat support en het ticket systeem.
Naast dat is het CMS wat je wilt gebruiken voor je website ook hartstikke belangrijk.Hier onder nemen we door waar je precies op moet letten als je gebruik wilt maken van een CMS.

Welk CMS past bij mij

Voordat je een pakket aanschaft om je website draaiende op te houden dien je een juiste CMS te kiezen.Je dient hierbij goed onderzoek te doen naar welk systeem je wilt.
Als je niet zo handig bent met computers of website dan is het ook belangrijk dat je een makkelijk CMS kiest.Hiervoor is WordPress een uitstekende keuze om te beginnen omdat dit het meest gebruikers vriendelijke systeem is.
Dit is gemakkelijk te installeren en te gebruiken, het is ook het meest gebruikte CMS op het internet.Een nadeel aan WordPress is wel dat er relatief veel onderhoud aan gepleegd dient te worden.
Zo dien je hierbij regelmatig het systeem bij te werken en back-ups te maken van je bestanden.Gelukkig kan dit grotendeels uit handen genomen worden dankzij Managed WordPress hosting.
Hiermee wordt alles qua plug-ins, thema's en WordPress zelf automatisch bijgewerkt zodat je hierbij zelf geen updates voor hoeft door te voeren.Ook wordt er op server niveau back-ups gemaakt van alle bestanden en je database zodat je je hier ook geen zorgen om hoeft te maken.

Umbraco

Een ander systeem waar we bij MijnHostingPartner ook erg enthousiast over zijn is Umbraco.Dit is wel eens waar een iets ander CMS omdat dit een systeem is wat op .net core draait.
Hier heb je dan ook een iets ander pakket voor nodig, je hebt hiervoor namelijk ASP hosting.Dit zijn pakketten die speciaal afgestemd zijn voor aspnet core websites.
Umbraco is ook een CMS dat ook ontzettend gebruikers vriendelijk is waardoor dit ook voor beginners een aanrader is.Je hoeft hier zelf namelijk geen gegevens in te vullen bij de installatie maar je database wordt automatisch gevonden.
Dit maakt het gemakkelijk om Umbraco te installeren en te gebruiken, je hoeft hier verder alleen je admin gegevens in te vullen.Hierna kan je zonder problemen direct gebruik gaan maken van je Umbraco hosting.

Een WordPress webshop

De meeste mensen die bekend zijn met WordPress zullen wel weten dat dit een systeem is dat voornamelijk gemaakt om in te bloggen.Echter is het ook mogelijk om hier een webshop in te maken door middel van de plug-in WooCommerce.
Dit is een plug-in die gemaakt is om een webshop op te stellen in WordPress.Hou hiermee er wel rekening mee dat het een redelijk zwaar systeem is en daarom kan je hiervoor beter een SSD schijf gebruiken.
Hiervoor is er speciale SSD hosting waarmee je op een SSD server komt en je website een stuk sneller wordt.Je website wordt hiermee een stuk sneller ingeladen vanwege de techniek die op een SSD schijf gebruikt wordt.
In een harde schijf zitten er namelijk bewegende onderdelen in en op SSD schijven zitten die er niet in.Om die reden is een SSD schijf een stuk sneller dan een normale harde schijf.

Andere tips

Niet alleen dien je rekening te houden met je website maar je dient ook hierbij de mail in de gaten te houden.Vaak zullen mensen namelijk vragen stellen via de mail en daarom is het belangrijk dat je dit in de gaten houdt.
Je kan het ook je klanten makkelijker maken door een contact formulier op je website beschikbaar te stellen.Zo kunnen klanten hun gegevens invullen in dit formulier en je krijgt hier dan een mail over binnen.
Ook kan je voor kortere vragen zelfs een live chat beschikbaar stellen zodat je je klanten snel en gemakkelijk kan helpen.Mocht je verder nog vragen hebben dan je altijd kijken of er een chat medewerker aanwezig is.Indien er niemand op de chat aanwezig is kan je een ticket aanmaken via ons ticket systeem.Contact via Facebook of Twitter is ook mogelijk.