Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Hoe onderhoud ik mijn website?

Hoe onderhoud ik mijn website?
MijnHostingPartner

Hoe onderhoud ik mijn website?

Hoe onderhoud ik mijn website?

Als je een eigen website gemaakt hebt dan is het voor de meeste mensen een kwestie van uploaden en vervolgens wordt er niet veel mee gedaan. Echter is het belangrijk dat je ook je eigen website goed onderhoud.

Als je geen onderhoud doet op je website is de kans namelijk behoorlijk groot dat je website misbruikt wordt.Je wilt natuurlijk niet dat dit gebeurt omdat je hierdoor je website kwijt kan raken.

We gaan in deze blog post doornemen hoe je precies onderhoud kan plegen op je hosting.

Verwijder ongebruikte plug-ins

Vooral wanneer je gebruikt maakt van een content management systeem zoals WordPress zal dit erg belangrijk voor je zijn.Vaak zien we het namelijk gebeuren dat ongebruikte plug-ins niet bijgewerkt worden.

Mocht een plug-in niet meer actief zijn maar nog wel geïnstalleerd staan dan kunnen hackers hier alsnog misbruik van maken.Als je een plug-in niet meer wilt gebruiken is het om die reden ook beter om de plug-in volledig te verwijderen.

Ook is het belangrijk dat je plug-ins die je wel gebruikt goed up to date houdt.Hier kan namelijk ook misbruik van gemaakt worden wanneer deze niet bijgewerkt zijn.

Naast ongebruikte plug-ins zal je waarschijnlijk ook veel ongebruikte content op je website hebben staan.Denk hierbij voornamelijk aan foto's en video's.

Het is aan te raden om ook deze content verder te verwijderen van je website.Dit neemt namelijk alleen maar ruimte in beslag en zorgt voor minder overzicht op je website.

Blijf controleren op fouten

Fouten op je website komen veel vaker voor dan je denkt ook al zijn ze niet altijd zichtbaar.Je hebt verschillende soorten foutmeldingen. Denk bijvoorbeeld aan een 500 error waardoor je de webpagina niet kan bereiken.

Vaak is dit dan op te lossen door de PHP versie aan te passen naar de nieuwste versie.De fout kan hier ook in de web.config zitten. Deze dien je dan na te lopen.

Ook zijn er minder zichtbare fouten zoals bijvoorbeeld een mixed content melding.Je kan deze foutmeldingen herkennen door in je browser op F12 te drukken, je zal dan het volgende te zien krijgen.

Hoe onderhoud ik mijn website?
Als je dit op je website ziet staan dan staat er een link niet goed in je database.De link zal dan over http gaan in plaats van over https.

Om dit op te lossen kan je het beste het volgende artikel erbij pakken: Mijn website is niet volledig beveiligd (Mixed Content controleren).

Back-ups

Ook het regelmatig maken van een back-up is belangrijk. Het kan namelijk voorkomen dat je per ongeluk een fout maakt of dat er alsnog misbruik is gemaakt van je website.

Om te voorkomen dat belangrijke data verloren gaat dien je dus regelmatig een back-up te maken.Zo kan je op elk gewenste moment binnen enkele seconden de laatst opgeslagen versie herstellen.

Het is aan te raden om na elke grote wijziging op je website een back-up te maken op je hosting.Vervolgens kan je deze dan verder lokaal opslaan, zo ben je er vrijwel zeker van dat je altijd een back-up hebt.

Dit dien je verder ook nog met je database te doen.Je kan dit vanuit phpMyAdmin doen door op exporteren te klikken, je krijgt dan vervolgens een download.

Updates

Wellicht het meest belangrijke van allemaal is het updaten van je eigen website, plug-ins en het thema.Bij vrijwel elke update hiervan zitten namelijk oplossingen voor verschillende lekken in het systeem.

De kans is dus behoorlijk groot dat wanneer je dit niet doet dat je website misbruikt wordt.Vooral wanneer een Content Management systeem zoals WordPress of Joomla gebruikt is het erg belangrijk dat dit wordt bijgehouden.

Wanneer je gebruik maakt van WordPress kan je hiervoor eventueel gebruik maken van Managed WordPress hosting.Het voordeel daarvan is dat alles hierbij automatisch wordt bijgewerkt zodat je hier geen tijd meer aan hoeft te besteden.

Mail onderhoud

Wellicht iets minder belangrijk dan de rest, maar het kan ook geen kwaad om onderhoud te plegen aan je mailbox.Als je de mailboxen namelijk niet schoon maakt kan deze snel vol raken.

Dit geldt vooral voor de spam folder, hier kan namelijk veel mail op binnen komen.Vaak zit hier ook nog kwaadwillende mails tussen zitten dus het is af te raden om de mails te openen.

Indien je verder nog vragen hebt over dit onderwerp kan je altijd kijken of er een chat medewerker beschikbaar is.Mocht er niemand op de chat aanwezig zijn dan kan je altijd een ticket aanmaken via het klantenpanel.