Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Hoe kan ik mijn website het beste onderhouden?

Hoe kan ik mijn website het beste onderhouden?
MijnHostingPartner

Hoe kan ik mijn website het beste onderhouden?

Iedereen die een eigen website heeft zal wel het belangrijk vinden dat deze ten alle tijden online blijft.Je moet dus goed onderhoud plegen aan je eigen website wil je dat deze online blijft.

Het updaten van je content management systeem, plug-ins en natuurlijk het thema van je website.Een van de redenen dat je dit moet doen is omdat er anders mogelijk misbruik gemaakt kan worden van je website.

In deze blog post gaan we doornemen hoe je het beste je eigen websites kan onderhouden.

hou alles up to date

Als je al langer bekend bent met hosting dan zal je hier vast al wel bekend mee zijn.Wanneer je de website namelijk niet bij werkt loop je het risico dat er allemaal beveiligings-lekken in komen zitten.

Ook zal je dan gaan merken dat je website een stuk langzamer kan zijn.De updates zijn namelijk niet alleen maar veiligheid updates maar ook updates die je plug-ins bijvoorbeeld sneller maken.

Dit geld overigens ook altijd voor de PHP versie die je website gebruikt.

Als je altijd gebruik maakt van de nieuwste PHP versie dan heb je namelijk ook direct een stuk veiligere website.In deze nieuwe versies zit namelijk ook een betere beveiliging voor je website.

Back-ups

Natuurlijk is het ook belangrijk dat je altijd een back-up hebt van je website.Mocht het dan namelijk een keer fout gaan dan kan je de back-up binnen enkele momenten herstellen.

Natuurlijk is het ook belangrijk dat je weet hoe je een back-up van je website kan maken.Als je gebruik maakt van WordPress Hosting dan zal je hier verschillende plug-ins voor hebben.

Een van de plug-ins waar je gemakkelijk back-ups mee kan maken is Up-draft.Hiermee hoef je alleen te selecteren waar je de back-up precies opgeslagen wilt hebben en dan wordt er hier een back-up van gemaakt.

Uiteraard is het ook mogelijk om een back-up te maken via een FTP client.Hou er hierbij wel rekening mee dat je hiervoor nog een handmatige back-up moet maken van je database.

Content verwijderen

Ook kan het natuurlijk zijn dat je plug-ins of andere content op je website hebt staan dat je niet meer gebruikt.Het is aan te raden om deze content altijd te verwijderen.

Niet alleen neemt het meer ruimte in dan nodig is maar het kan ook een beveiligings-risico zijn.Om deze reden is het altijd aan te raden om niet gebruikte content of plug-ins altijd te verwijderen.

Mocht je verder nog vragen hebben dan kan je altijd kijken of een van onze chat medewerkers beschikbaar is.Indien er niemand op de chat aanwezig is dan kan je een ticket aanmaken richting onze helpdesk.