Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Hoe duur is een website per maand?

Hoe duur is een website per maand?
MijnHostingPartner

Hoe duur is een website per maand?

Als het gaat om het hebben van een online aanwezigheid, is een website essentieel. Maar hoeveel kost het nu eigenlijk om een website draaiende te houden per maandbasis? Bij MijnHostingPartner.nl hanteren we de scherpste prijzen, en kan je eenvoudig zelf je website opstarten met een gratis Content Management Systeem zoals WordPress, Joomla of Umbraco. Laten we in deze blog post een kijk nemen op wat de maandelijkse kosten zijn voor een website, en hoe je deze kosten zo laag mogelijk houdt. 

Domeinnaamregistratie

Een van de eerste stappen bij het opzetten van een website is het registreren van een domeinnaam. Dit is het webadres waarop mensen je website kunnen vinden. Bij MijnHostingPartner.nl kun je kiezen uit een breed scala aan domeinextensies, variërend van de bekende .nl tot .com en vele andere. De kosten voor een domeinnaamregistratie kunnen variëren afhankelijk van de gekozen extensie, maar bij MijnHostingPartner.nl hanteren we altijd een scherpe prijs. Kijk voor de prijs van jouw domeinnaam in onze domeinnaam configurator, hier staat de actuele prijs duidelijk in vermeld. En wist je dat je ook een domeinnaam voor meerder jaren kunt vastleggen? Zo kan je in de meeste gevallen de uiteindelijke kosten per maandbasis zo laag mogelijk houden.  

Alle domeinnaam extensies zijn jaarlijkse contracten, en dus niet enkel voor een maand vast te leggen. 

Hostingpakket

Naast een domeinnaam heb je ook een hostingpakket nodig. Dit is de ruimte op een server waar je websitebestanden worden opgeslagen en waarmee je website toegankelijk is op het internet. Bij MijnHostingPartner.nl bieden we verschillende hostingpakketten aan, variërend van basispakketten voor persoonlijke websites tot geavanceerde pakketten voor e-commerce en bedrijfswebsites. De kosten voor een hostingpakket beginnen bij €2,25 ex btw per maand voor het basis totaalpakket, en lopen op met de andere pakketten met andere onderliggende techniek. Wil je zeker weten dat je het juiste pakket kiest? Neem dan even contact op met ons via de online chat, de keuze kunnen we hier voor je verduidelijken en ervoor zorgen dat jij snel aan de slag kan. Ook kan je kijken in de uitgebreide specificatie lijst bij de pakketten, waar alle mogelijkheden en limieten per pakket verder worden beschreven. 

Installatie van een CMS

Bij MijnHostingPartner.nl bieden we de mogelijkheid om eenvoudig en zonder extra kosten een Content Management Systeem (CMS) zoals WordPress te installeren. Dit stelt je in staat om je website gemakkelijk te beheren en content toe te voegen. De installatie van het CMS is gratis en wordt eenvoudig gedaan via ons klantenpanel. Met een druk op de knop is WordPress geïnstalleerd en kan je aan de slag met het maken van je website, en dat op een visuele wijze. We zijn hard bezig om ook andere Content Management Systemen op dezelfde eenvoudige manier geïnstalleerd te krijgen via het klantenpanel. Mocht je hier nog verdere hulp bij willen dan kan je altijd even een ticket richting de helpdesk aanmaken. We helpen je graag verder om jouw website op te zetten. 

Kosten van derde partijen

Naast de basisbehoeften voor je website, kunnen er ook kosten ontstaan door het gebruik van premium thema's en plug-ins binnen je CMS. Deze kunnen extra functionaliteit toevoegen aan je website, maar sommige kunnen een eenmalige of maandelijkse vergoeding vereisen. Het is belangrijk om te overwegen welke extra functionaliteit je nodig hebt en of er kosten aan verbonden zijn. Voor de meeste gebruikers is het niet noodzakelijk om deze thema’s of plug-ins aan te schaffen, maar het kan wel een verschil maken in de hoeveelheid werk je dient te stoppen hierin. Een betaald thema kan bijvoorbeeld het maken en stylen van je website een stuk gemakkelijker maken. Deze eventuele kosten maak je niet bij ons, maar bij derde partijen. 

SSL-certificaat

Een SSL-certificaat zorgt voor een veilige verbinding tussen de server en de browser van de gebruiker. Dit is essentieel voor het beveiligen van gevoelige gegevens, zoals persoonlijke informatie. Bij MijnHostingPartner.nl bieden we gratis SSL-certificaten aan bij al onze hosting pakketten. Met een betaalde optie voor wanneer je een webshop wilt starten of een betere beveiliging wilt afsluiten voor jouw bedrijvenwebsite. 

Optionele extra's

Afhankelijk van de behoeften van je website, kun je ook overwegen om enkele optionele extra's toe te voegen, zoals extra opslagruimte, e-mailaccounts of geavanceerde beveiligingsfuncties. De kosten voor deze extra's variëren afhankelijk van het gekozen pakket.

Het is belangrijk om te benadrukken dat de kosten voor een website per maand kunnen variëren, afhankelijk van de specifieke behoeften en wensen van de gebruiker. Bij MijnHostingPartner.nl streven we ernaar om betaalbare oplossingen te bieden die voldoen aan de eisen van zowel individuele gebruikers als bedrijven. En hebben we met onze totaalpakketten ervoor gezorgd dat je met een helder aanbod uit de voeten kan. En dat voor vele jaren dankzij de 25 gigabyte aan opslagruimte bij de standaard pakketten. 

Wil je meer weten over onze hostingpakketten en de bijbehorende kosten? Neem dan gerust contact met ons op, en ons team staat klaar om je te helpen bij het vinden van de juiste oplossing voor jouw website.